Ζερβός: “Έργο πνοής για το Ηράκλειο το Στάδιο Ελευθερίας – αυτά είναι τα πλάνα για το κολυμβητήριο”

Για τις εργασίες στο Στάδιο Ελευθερίας και για όλα τα θέματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης του Ηρακλείου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Λευτέρη Ζερβού στον Athletic Radio 104,2.

Για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας: “Το ταρτάν είναι έργο πνοής όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για την ίδια την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το ταρτάν έχει να αντικατασταθεί εδώ και 35 χρόνια. Ήδη έχουν επιλεγεί τα χρώματα που θα είναι τα ίδια με το Καλλιμάρμαρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας. Το Στάδιο Ελευθερίας μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Την Παρασκευή ήρθε ο Υπουργός κ. Αυγενάκης και έκανε μια αυτοψία στα έργα. Είναι ένα έργο μεγάλης εμβέλειας και πνοής και γίνεται κατανοητό πως δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί από την μία μέρα, στην άλλη. Κατανοούμε την όποια αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στα σωματεία όμως σε αυτό το σημαντικό έργο πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι. Στο ΕΑΚΗ θέλουμε να αγγίξουμε τον αθλητισμό που θα έχει εμβέλεια σε όλο το Ηράκλειο. Θα γίνει μια σειρά διορθωτικών κινήσεων, θα υπάρξει καλλωπισμός του χώρου που θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις. Από τον καλλωπισμό του χώρου μέχρι το πλήρες βάψιμο. Θα γίνει μια συντήρηση όλων κτιρίων, θα τοποθετηθούν κλιματιστικά στην αίθουσα του γυμναστηρίου, θα διορθωθούν τα κιγκλιδώματα που βρίσκονται περιμετρικά και εδώ πρέπει να πω πως μεγάλο μέρος των έργων θα γίνει με την συνεισφορά του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Κρήτης, ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Βλατάκη και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γιατί έχει συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό. Είναι βασικό για τον Ηρακλειώτη να γνωρίσει ότι γίνεται μια συνεργασία πολιτών και δημοσίου ώστε σε μερικούς μήνες να έχει ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης και όλοι μας να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε ένα στάδιο – στολίδι”.

Για το αν θα γίνουν εργασίες και στα γήπεδα που βρίσκονται στο Στάδιο Ελευθερίας: “Έχοντας μεγαλώσει γενιές και γενιές σε αυτά τα γήπεδα, είναι υποχρέωση μας να αναβαθμίσουμε τα γήπεδα μπάσκετ. Θα γίνει ένα γήπεδο μπάσκετ ώστε να μπορούν να αθλούνται και οι δημότες, τα γήπεδα θα αναβαθμιστούν πλήρως και αυτό θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την διαδικασία αντικατάστασης του ταρτάν ώστε το φθινόπωρο να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε ένα αθλητικό συγκρότημα που είναι κόσμημα”.

Για τα επόμενα βήματα στα έργα που πρόκειται να γίνουν: “Όταν έρχεται η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού όπως είναι ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και μαζί του φτάνουν ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας τότε αντιλαμβάνεστε πως και για τον Υφυπουργό είναι σημαντικό να παραδοθούν γρήγορα τα έργα προς τα σωματεία και τους δημότες. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να παραδοθεί το ταρτάν προς χρήση για τα σωματεία και θέλω να πιστεύω πως αυτό θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Σεπτέμβρη. Το Στάδιο Ελευθερίας έχει μια ιδιαιτερότητα και αυτή είναι τα Ενετικά Τείχη. Όταν ο εργολάβος ήρθε στο Στάδιο, έμεινε με το στόμα ανοικτό γιατί αντίκρισε ένα πραγματικό κόσμημα που ήταν ακατέργαστο και τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για να το εκμεταλλευτούμε και να το αναβαθμίσουμε πλήρως”.

Για την κατασκευή προπονητηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Λίντο: “Στο Λίντο έχουμε το κλασσικό γήπεδο μπάσκετ, από πίσω υπάρχει ένας μεγάλος χώρος που συνορεύει με το Παγκρήτιο Στάδιο. Είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου ένας συγκεκριμένος χώρος προκειμένου να τοποθετεί παλιά εργαλεία. Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Δήμο Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον κύριο Βαρδαβά και θέλω να τους ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Εμείς σαν διοίκηση του ΕΑΚΗ είμαστε κάθε μέρα εκεί, το κάνουμε με αγάπη και μεράκι. Ψάχνοντας λοιπόν ότι μπορεί να τοποθετηθεί ένα προπονητήριο τύπου “τολ” καθώς ο χώρος διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές. Είχαμε κάνει μια μελέτη από πριν, είχαμε παραδώσει μια αντίστοιχη μελέτη από την Θεσσαλία όπου κατασκευάστηκε ένα ανάλογο προπονητήριο τύπου “τολ”. Η τεχνική υπηρεσία δούλευε το εν λόγω πλάνο για αρκετούς μήνες και για αρκετό καιρό δουλεύουμε ένα πλάνο με την κατασκευή προπονητηρίου δίπλα στον χώρο του κλειστού γηπέδου”.

Για το κολυμβητήριο Ηρακλείου: “Το κολυμβητήριο αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα που το καθιστά δυσλειτουργικό. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του ΕΑΚΗ, έπρεπε να λύσουμε το πρόβλημα με την έλλειψη ωρών. Εμείς πρέπει να βρούμε την βέλτιστη λύση ώστε να προπονούνται όλοι με ασφάλεια. Αυτό που είπαμε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Αυγενάκη και αυτός είναι ο λόγος που κατέβηκε, να κατασκευαστεί μια μικρή πισίνα. Αυτό βέβαια είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο που χρειάζεται πολύ χρόνο και πρέπει να δούμε πως μπορεί να τοποθετηθεί, κάθετα, μια πισίνα αλλά και πως να μετεγκατασταθεί η παρούσα εγκατάσταση. Πέρα από τα σωματεία, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πισίνα όπου πέρα από τα σωματεία, να χρησιμοποιείται από την ομάδα πόλο του ΟΦΗ, την συγχρονισμένη κολύμβηση και να φιλοξενούνται τουρνουά. Όπως έχει γίνει ο σχεδιασμός και αποτυπώνεται στον χώρο, μπορεί να κατασκευαστεί μια “33αρα” πισίνα. Έχει γίνει μια μελέτη με την συνδρομή του αρχιτέκτονα κ. Καρτεράκη και των αδερφών Βάβουλα που έκαναν μια μελέτη, αφιλοκερδώς, και το έκαναν με αγάπη προς το άθλημα. Μας είπαν πως το κολυμβητήριο Ηρακλείου μπορεί να κατασκευαστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί να είναι κλειστό αλλά τουλάχιστον μπορεί να τοποθετηθεί ένα στέγαστρο. Θέλουμε να γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο που θα λειτουργήσει οικονομικά και ενεργειακά. Το δύσκολο κομμάτι που είναι τα σχέδια, τα έχουμε θέσει ήδη στον Υπουργό και από την Δευτέρα ξεκινάει η επόμενη φάση. Δέσμευση μου είναι να μπουν σε μια τροχιά και όπως λέει και ο λαός, το σημαντικό είναι να πέσει το νερό στο αυλάκι και πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους χρόνους”.

Για τα επόμενα έργα που αφορούν το κολυμβητήριο: “Θα κάνουμε σύντομα διαγωνισμό που θα αφορά την ανακαίνιση των αποδυτηρίων, ήδη έχει βρεθεί το κονδύλιο όπου θα προχωρήσουμε στην αγορά 20 βατήρων και σκεφτείτε πως το κόστος είναι 25 με 30.000 ευρώ. Θα γίνει μια σειρά εργασιών και θα είμαστε εδώ για να τα λέμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook