Ελληνικό Ford Sierra RS500 «πυροβολεί» (+video)

Το Ford Sierra Cosworth RS500 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δημιούργησαν πιστούς και φανατικούς οπαδούς, καθώς τόσο η εμφάνισή του όσο και οι επιδόσεις του, αλλά και τα κατορθώματά του σε αγώνες, το κατέστησαν αντικείμενο λατρείας. Τα κατορθώματά του στους αγώνες έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη δημιουργία του μύθου.

Δείτε ακόμα: Καταπληκτικό Ford Sierra RS500 βρέθηκε μετά από 28 χρόνια

Το RS500 αποτελούσε τον εφιάλτη κάθε ανταγωνιστή στα πρωταθλήματα Τουρισμού των τελών της δεκαετίας του 80. Από το 1987 μέχρι το 1992 που παρέμεινε ενεργό με εργοστασιακή υποστήριξη, το Sierra κέρδισε 15 τίτλους σε 8 διαφορετικές διοργανώσεις μεταξύ των οποίων τα DTM (γερμανικό), JTCC (ιαπωνικό), BTCC (βρετανικό) και AMSCAR (αυστραλιανό). Στα ράλλυ δεν συμμετείχε ιδιαίτερα, αφήνοντας το τετρακίνητο Saphire να σκονίζεται στις ειδικές, μέχρι την αντικατάστασή του από το Escort Cosworth.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Opel Ascona 500 ίππων δεν ισιώνει (+video)

Παρόλα αυτά, η δυναμική του RS500 ήταν τέτοια που του επιτρέπει ακόμα σήμερα να στέκεται σε τοπικά πρωταθλήματα αναβάσεων. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Αλέξανδρου Ρουστέμη, που κάνει τα βουνά να πέφτουν με τις «κουμπουριές» της εξάτμισης και τον ηδονικό ήχο της σκάστρας. Το αυτοκίνητο αποδίδει πάνω από 500 ίππους και αποτελεί μια από τις άμεσα αναγνωρίσιμες παρουσίες των ελληνικών αγώνων. Ακόμα περισσότερο, βέβαια, χάρις στην ηχητική του υπόκρουση

 

Get it on Google Play Download on the App Store