Close

Δεκάδες ηλεκτρικά scooters βρέθηκαν στον πυθμένα του ποταμού Willamette στο Πόρτλαντ

Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να είναι το μέλλον, ειδικά στον τομέα της μείωσης των ρύπων. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που εναντιώνονται στα ηλεκτρικά οχήματα, και ειδικότερα στα scooters τα οποία έχουν εμπλακεί σε πληθώρα ατυχημάτων.

Είναι σαφές ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν είναι αρκετοί, μιας που δεν υπάρχουν παντού, και σίγουρα δεν είναι λύση η χρήση των πεζοδρομίων από τους αναβάτες των ηλεκτρικών scooters. Μία καλή λύση είναι η δημιουργία ειδικών λωρίδων για τροχήλατα οχήματα, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Πρόσφατα στο Πόρτλαντ ανακαλύφθηκαν 57 ηλεκτρικά scooters και ποδήλατα, των εταιρειών Lime, Bird και Razor, στον πυθμένα του ποταμού Willamette ο οποίος περνά από την καρδιά της πόλης.

Τα scooters ανακαλύφθηκαν τυχαίο όταν οι Multnomah County Sheriff’s River Patrol and Dive Team πραγματοποιούσε προπόνηση για την περιπολία στον ποταμό. Μεταξύ των scooters αρκετά έχουν σκουριάσει, κάποια είχαν ακόμη λειτουργικά φώτα, και τα λοιπά.

Τραγική ειρωνεία; Αν δεν είχαν βρεθεί εγκαίρως οι μπαταρίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση στο οικοσύστημα του ποταμού, κάτι που είναι ενάντια στον σκοπό δημιουργίας και χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι υπάλληλοι που έχουν αναλάβει την έρευνα, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη το πώς τα scooters κατέληξαν στον πάτο του ποταμού. Ωστόσο, αρκετοί πιστεύουν ότι ήταν μία ακόμη πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση των όλο και πιο δημοφιλών μέσων μεταφοράς.

Στο παρελθόν κάποιοι πετούσαν scooters στον Ειρηνικό Ωκεανό, στη Νότια Καρολίνα πυρπόλησαν αρκετά, και ένας χάκερ στην Αυστραλία ανέβασε στο σύστημα των scooters ένα δείγμα ήχου με ρατσιστικά σχόλια.

Οι έρευνες για τους υπαίτιους συνεχίζονται και στόχο έχουν τον εντοπισμό τους. Φυσικά, οι εταιρείες και οι αρχές θέλουν να μάθουν για πιο λόγο πέταξαν τα scooters στον ποταμό. Μέχρι τότε, οι αρχές προειδοποιούν τους αναβάτες να μην παρκάρουν τα scooters κοντά στο ποτάμι.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top