Close

Στα Τρίκαλα ιδρύεται Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση

Στον Δήμο Τρικκαίων υλοποιείται προσπάθεια για συνεργασία με τον κορυφαίο κινεζικό όμιλο Weichai Group με σκοπό την ίδρυση Κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D) για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση.

Επίσης υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας ανάμεσα στην e-trikala AE και την εταιρία AMANI SWISS για την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες από τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (οδός Οθωνος) προς τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στο Ριζαριό και αντιστρόφως.

Το πρόγραμμα AVINT συμπληρώνει την επιτυχημένη λειτουργία του CITYMOBIL2, που το 2015 έφερε και δοκίμασε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίς οδηγό στο κέντρο της πόλης.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top