Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Κυριακή και τα έσοδα της θα διατεθούν για την ενίσχυση των φτωχών.

82 αυτοκίνητα στο «σφυρί» για καλό σκοπό

1.742 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2019)

Όχι ένα, ούτε δυο… αλλά 82 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται πολυτελή και ακριβά μοντέλα των Porsche, Lamborghini, αλλά και κάποιες Corvette και Mustang, αναμένεται να μπουν σε πλειστηριασμό από τη μεξικανική κυβέρνηση και μάλιστα για πολύ καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Κυριακή και τα έσοδα της θα διατεθούν για την ενίσχυση των φτωχών. Όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού μεταξύ των μοντέλων θα περιλαμβάνονται μία Lamborghini Murcielago Roadster πρώτης γενιάς, τρεις Porsche και δεκάδες pick-up. Υπάρχουν επίσης αρκετές Corvette, Mercedes-Benz και Ford Mustang.
 
Μάλιστα για να προσελκύσει όσο τα δυνατόν περισσότερο κόσμο η εγγραφή για συμμετοχή στη δημοπρασία είναι ένα ποσό λίγο πάνω από τα 5 δολάρια.
 
Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της χώρας, Andres Manual Lopez Obrador, ανέφερε πως η δημοπρασία θα γίνει στο πλαίσιο της ίδρυσης ενός νέου ιδρύματος, το οποίο έχει ως στόχο να επιστρέψει στους φτωχούς αυτά που έχουν στερηθεί από παράνομες ενέργειες. «Ότι έχει κατασχεθεί από εγκληματίες, μέσω της δημοπρασίας θα δοθούν τώρα στις κοινότητες και τους δήμους, ειδικά στις φτωχές κοινότητες και δήμους της χώρας», ήταν κάποια από τα λόγια του Προέδρου.
 
Να σημειωθεί πως τα χρήματα που θα μαζευτούν θα παραχωρηθούν σε δύο δήμους που ανήκουν στην Oaxaca, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο είναι από τους πιο φτωχούς της χώρας. Όσο για το ποσό περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται πως θα μαζευτούν.
 
Εκτός από τα αυτοκίνητα, μια ξεχωριστή δημοπρασία θα έχει ως στόχο να πουλήσει τρία σπίτια αξίας τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα χρήματα να δίνονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά για νέους. Μια τρίτη δημοπρασία θα λάβει χώρα μέσω της οποίας θα πωληθούν κοσμήματα που έχουν κατασχεθεί από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος σε ολόκληρη τη χώρα.

NEO TRANSPORTER
test center