10 περιοχές - «κρυφά διαμάντια» της Βοιωτίας

105339 Επισκέψεις στο άρθρο

Εξερευνήστε έναν γνωστό, μα συνάμα τόσο άγνωστο τόπο και αποκαλύψτε σπιθαμή προς σπιθαμή τη μαγεία που φωλιάζει στις κορφές των πιο ψηλών βουνών και στα βότσαλα των πιο ειδυλλιακών ακρογιαλιών.

Γόνιμος, κάμπος, μα και χιονισμένα βουνά, μυθικές αρχαίες πολιτείες που υμνήσαν οι ποιητές, ονειρεμένες κοιλάδες,  γαλάζιες παραλίες που το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή, βυζαντινά μοναστήρια, λίμνες και ποτάμια που στις όχθες τους ζουν δεκάδες είδη πουλιών, αρχαιολογικοί χώροι ξακουστοί στα πέρατα της οικουμένης…

Στους αρχαίους χρόνους, υπήρξε μαζί με τη Θεσσαλία ο κύριος σιτοβολώνας της Ελλάδας. Σήμερα η Βοιωτία, γειτονεύοντας με τον πολυπληθέστερο νόμο της χώρας, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για αρκετές διαφορετικές εκδρομές που μπορούν να εκπληρώσουν ανομοιογενείς προσδοκίες.

Μέσα από 10 επιλεγμένες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαδρομές που δεν περιλαμβάνουν τον ούτως ή άλλως διάσημο Παρνασσό και την κοσμοπολιτική Αράχοβα σας προτρέπουμε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τη γειτονική  αλλά συνάμα άγνωστη  Βοιωτική γη.

ΚΕΙΜΕΝΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ/ www.viewsofgreece.gr
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: WEEKEND
  • Rainmaker G13

    ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

      2