Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Βυτίνα!

Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Βυτίνα!

33082 Επισκέψεις στο άρθρο

Απολαύστε ένα χαλαρό περίπατο ή ακολουθείστε τα βήματα του θεού Πάνα στα ελατοφορτωμένα υψώματα του Μαίναλου.

Απαξ και «πιάσεις» την εθνική οδό, ούτε που θα καταλάβεις για πότε βρέθηκες στο Ισθμό. Στη συνέχεια  διασχίζεις τους  αμπελώνες της  Νεμέας, χάνεσαι στο τούνελ του Αρτεμισίου και χωρίς καλά καλά να το σκεφτείς, βλέπεις και πάλι το φως του ήλιου στο Αρκαδικό υψίπεδο,  αγκαλιά με τα έλατα και το  Μαίναλο να φιγουράρει με τη  στιβαρή του  σιλουέτα στο  βάθος του ορίζοντα. Η Βυτίνα βρίσκεται πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει την Τρίπολη με τον Πύργο Ηλείας και χωρίς καμία αμφισβήτηση, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ορεινά θέρετρα του Μοριά. Ο οικισμός απλώνεται σε  ευρύχωρο υψίπεδο που αγκαλιάζουν από παντού δασωμένα βουνά σε τοποθεσία κατάφυτη από πεύκα, έλατα και καστανιές.

Σεργιάνι  στο χωριό: Στην πλατεία της Βυτίνας δεσπόζει από το 1846 ο ναός του Αγ. Τρύφωνα κατασκευασμένος από το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής. Γύρω του απλώνεται η μικρή αγορά με τα μαγαζάκια που πωλούν κυρίως ντόπια προϊόντα και οι δυο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι. Οπωσδήποτε θα πρέπει να πάτε στο Λαογραφικό Μουσείο. Στο κοντινό χωριό Νυμφασιά θα επισκεφθείτε την ιστορική μονή Κερνίτσας (4,5 χλμ.) η οποία ιδρύθηκε το 1105.

Ο οικισμός απλώνεται σε ευρύχωρο υψίπεδο που αγκαλιάζουν από παντού δασωμένα βουνά σε τοποθεσία κατάφυτη από πεύκα, έλατα και καστανιέςΟ οικισμός απλώνεται σε ευρύχωρο υψίπεδο που αγκαλιάζουν από παντού δασωμένα βουνά σε τοποθεσία κατάφυτη από πεύκα, έλατα και καστανιές

Κοινοποίησέ το »

reece.gr