.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 12:03

MotoGP, Marc Marquez – Το ξάπλωσε κι άλλο, έφτασε στις 66 μοίρες!

Μετά το τρελό ρεκόρ των 65 μοιρών που πέτυχε τον Ιούνιο στο Mugello, ο πρωταθλητής το πήγε ένα βήμα παραπέρα ξαπλώνοντας στις 66 μοίρες στο Sachsenring.

Οι οδηγικές του ικανότητες συχνά μοιάζουν εξωγήινες και για τα δεδομένα των MotoGP, δηλαδή του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών στον κόσμο, όπου ακόμη και ο πιο αργός αναβάτης του φαντάζει εξωγήινος για τα δικά μας μέτρα και σταθμά.

Στις αρχές του Ιούνη, στο Ιταλικό GP στο Mugello ο Marc Marquez έγραψε το όνομά του δίπλα σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ των Grand Prix, επιτυγχάνοντας κλίση 65 μοιρών με τη Honda RCV του. Και, σα να μην έφτανε αυτό, χρειάστηκε έναν μόλις μήνα για να το καταρρίψει!

93 marc marquez esp ds03583.gallery full top fullscreen

Μεταφερόμαστε στο Γερμανικό Grand Prix του Sachsenring, μια πίστα όπου ο Marc Marquez κερδίζει αδιαλείπτως επί δέκα χρόνια – δηλαδή τρεις χρονιές στις μικρότερες κατηγορίες και άλλες επτά στα MotoGP.

Εκεί, στη δεξιά στροφή 3 της πίστας και με δευτέρα στο κιβώτιο, ο αθεόφοβος Ισπανός ξάπλωσε τη Honda του στις 66 μοίρες, θέτοντας ένα νέο απόλυτο ρεκόρ κλίσης για τα MotoGP.

Δείτε το σχετικό βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα των MotoGP.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά πως οι 66 μοίρες είναι υπερβολικές και πως το έκανε γιατί προσπαθεί να βάλει τη μοτοσυκλέτα να στρίψει σε κάποια σημεία που αυτή δε θέλει. Ελπίζει δε στο μέλλον να λύσει αυτά τα προβλήματα ώστε να μη χρειάζεται να πλαγιάζει τόσο βαθιά, καθώς είναι πραγματικά στο όριο.

Για την ιστορία πάντως, ο Marquez έχει στο βιογραφικό του και ένα ανεπίσημο ρεκόρ 68 μοιρών. Το έκανε το 2014 σε ιδιωτική δοκιμή της Repsol Honda στο Brno, μόνο που εκεί δεν ήρθε ακριβώς στρίβοντας, αλλά σώζοντας τη στροφή.

68 moires unofficial

Σε μια γρήγορη δεξιά ο ΜΜ93 έκανε ένα από τα χαρακτηριστικά του σωσίματα σε αυτό που κάθε άλλος αναβάτης στον κόσμο θα αποκαλούσε lowside – δηλαδή πέσιμο από γλίστρημα του μπροστινού – με την τηλεμετρία της Honda να δείχνει 68 μοίρες! Δείτε το σχόλιό του τότε στο Twitter.

Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί επίσημο ρεκόρ των MotoGP – άγνωστο αν ο λόγος είναι επειδή ήταν σε ιδιωτική δοκιμή, επειδή δεν ήταν σε αγώνα ή για οποιονδήποτε άλλη αιτία – με το επίσημο βιβλίο των ρεκόρ να κρατά την επίδοση των 66 μοιρών που έγιναν μέσα στον αγώνα του Sachsenring.

Όπως και να ‘χει πάντως, σε μας οι 66 μοίρες φαντάζουν τόσο εξωπραγματικές όσο και οι 68.

93 marc marquez esp dsc6969.gallery full top fullscreen

Επίσης, από τη σύνθεση των δύο αυτών επιδόσεων μάλλον παίρνουμε μια γεύση για το πού περίπου βρίσκεται το όριο μεταξύ του “στρίβω” και “πέφτω” - αν και αυτό μάλλον ακολουθεί την εξέλιξη των ελαστικών. Αυτό που σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό, μπορεί να είναι κοινός τόπος σε μερικά χρόνια με τις μελλοντικές γενιές ελαστικών.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο από το τρελό σώσιμο του Marquez to 2014 που καταγράφηκε σε γωνία κλίσης 68 μοιρών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 12:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon