.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 10:38

Π.Π. Enduro 2019, 8ος αγώνας, Σπερχειάδα

Η σπουδαία νίκη του Αλέξη Ζώρα στο κλείσιμο του αγώνα έκρινε τον τίτλο της EnduroGP.

Με τον καιρό να διχάζεται ανάμεσα σε υγρές συνθήκες το Σάββατο και λιακάδα την Κυριακή, ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2019 ολοκληρώθηκε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας.

Με βασική εκκρεμότητα τον τίτλο της γενικής κατηγορίας EnduroGP, το ενδιαφέρον μοιραία εστίασε στη μάχη των Αλέξου Ζώρα (ΚΤΜ) και Παναγιώτη Κακολύρη (Yamaha) που διεκδικούσαν την πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Αυτή φάνηκε να φέρνει προς την πλευρά του Κακολύρη με τη νίκη του το Σάββατο (2/11), ωστόσο η Κυριακή έφερε ανατροπή. Οι δύο πρωταγωνιστές έμεναν κοντά μεταξύ τους για το πρώτο μέρος του αγώνα, μα στο τέλος ο Ζώρας ανέβασε ρυθμό και τελικά πήρε τη νίκη που του έδωσε και τον τίτλο EnduroGP!

Ε1 – Παρότι έχασε τη μάχη της Γενικής κατάταξης, ο Κακολύρης πήρε δύο νίκες στην κατηγορία του και μαζί και την φετινό τίτλο της. Οι Μιχάλης Ντουζένης (Honda), Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ) και Γιώργος Μανωλίδης (Yamaha) ήταν οι βασικότεροι ανταγωνιστές του για την κατηγορία.

Ε2 – Ο Ζώρας είναι φυσικά και πρωταθλητής της κατηγορίας του, εκτός από την EnduroGP. Στο πρωτάθλημα της κατηγορίας του κυνηγήθηκε κυρίως από τους Νικόλαο Ζέρβα (Honda) και Γιώργιο Κοινωνά (Yamaha), οι οποίοι στη Σπερχειάδα πήραν και στους δύο αγώνες τη δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως.

Ε3 – Τίτλος για τον έμπειρο Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda) στη χρονιά που συμπληρώνει 20 χρόνια στους αγώνες. Ο Siafarix πήρε τον αγώνα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή ήρθε δεύτερος πίσω από τον Γιώργο Θεοδωρίδη (ΚΤΜ), για να γιορτάσει με έναν ακόμη τίτλο τη σημαντική του επέτειο.

ΕΝ – Με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη της Σπερχειάδας ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Καρίμαλης (Husqvarna) κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας Νέων για πρώτη φορά, κρατώντας πίσω του τους Ζαφείρη (ΚΤΜ) και Δημήτρη Μαραγκό (Yamaha), οι οποίοι μοιράστηκαν εναλλάξ τις δύο αγωνιστικές μέρες τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου.

ES – Στην κατηγορία των βετεράνων, τέλος, ο Μιχάλη ς Μιμίκος (ΚΤΜ) στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενο χρονιά, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες της κατηγορίας του στη Σπερχειάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon