.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 12:33

Π.Π. ΜΧ 2019, 6ος αγώνας, Μεγαλόπολη

Στην ιστορική πίστα της Μεγαλόπολης, ο 6ος αγώνας του Πανελληνίου Motocross ανέδειξε δύο νέους πρωταθλητές και αρκετό θέαμα.

ΜΧ1

Επιτέλους, μετά από πέντε αγώνες με διάφορα προβλήματα, ο Παναγιώτης Κουζής πήρε την πρώτη του διπλή νίκη στη Μεγαλόπολη.

Η μεγάλη κατηγορία παρουσίασε μια εντυπωσιακή συμμετρία στα αποτελέσματά της και στους δύο αγώνες, καθώς η στελέχωση του βάθρου και η σειρά κατάταξης σε αυτή ήταν πανομοιότυπη και στα δύο σκέλη.

Πίσω από τον Κουζή λοιπόν, ο Ανάργυρος Τσαρνάς κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις, ενώ με άλλες δύο τρίτες θέσεις τιμήθηκε ο Ιωάννης Τουρατζίδης.

ΜΧ2 / ΜΧ2Τ

Η κατηγορία των 250 cc έχει μετά τη Μεγαλόπολη έναν νέο πρωταθλητή, καθώς ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς πήρε δύο νίκες που του έδωσαν το στέμμα της κατηγορίας με έναν αγώνα να απομένει στο πρόγραμμα.

Στον πρώτο αγώνα της Μεγαλόπολης τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ανδρέας Ανδρέου και την τρίτη ο Φραγκίσκος Ζούνης.

Στο δεύτερο σκέλος, πίσω από τον Γεωργαντά ανέβηκαν στο βάθρο οι Παναγιώτης Παπίλας και Φραγκίσκος Ζούνης.

Συνολικά στον αγώνα το βάθρο στελεχώθηκε κατά σειρά από τους Γεωργαντά, Παπίλα και Ζούνη.

Στους κόλπους της κατηγορίας των τετράχρονων 250 συναντάμε και τις δίχρονες μοτοσυκλέτες της ΜΧ2Τ, η οποία επίσης μας έδωσε έναν νέο πρωταθλητή στη Μεγαλόπολη, τον Αντώνη Σάγμαλη.

Ο αναβάτης της Yamaha εντυπωσίασε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ως τώρα, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα με το YZ125 του, όχι μόνο στα πλαίσια της ΜΧ2Τ (όπου κυριάρχησε), αλλά και στο σύνολο της ΜΧ2.

Open

Ο Μανώλης Σκύβαλος κέρδισε τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας, μπροστά από τον Βασίλη Πακαταρίδη και τον Σταμάτη Δημολιάνη.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας η νίκη πήγε στον Σάββα Σάββα, με δεύτερο τον Πακαταρίδη και τρίτο τον Σκύβαλο.

Με τα αποτελέσματα αυτά η πρώτη τριάδα της κατηγορίας για τον αγώνα της Μεγαλόπολης ήταν οι Σκύβαλος, Πακαταρίδης και Σάββας.

Vintage

Η κατηγορία των κλασικών ΜΧ μοτοσυκλετών που τρέχει μόνο ένα αγωνιστικό σκέλος είχε ως νικητή των Στέλιο Γαλατιανό με Honda CR125 του 1989.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ξενοφών Αντζελούς με Honda CRF και τρίτος ο Στέλιος Χριστοδούλου με Maico MC250 του 1981.

Quads

Τέλος, στην κατηγορία των τετράτροχων πρώτευσε με δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη ο Martin Milev,

Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Νικόλαος Σάββας, παίρνοντας μια τρίτη και μια δεύτερη θέση αντιστοίχως, ενώ τρίτος στο σύνολο αναδείχθηκε ο Βασίλειος Τρανταφύλλου με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 17:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon