.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 16:32

Π.Π.ΜΧ 2020, 2ος αγώνας, Πρίνος Τρικάλων

Ο Miki Ivanov και η μάχη για το Ελληνικό πρωτάθλημα

Με συννεφιασμένο καιρό και δυνατούς αέρηδες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross προσέφερε το θέαμά του στα Τρίκαλα με τον δεύτερο αγώνα του 2020.

ΜΧ1

Προερχόμενοι από έναν εναρκτήριο αγώνα με διπλό θρίαμβο του Παναγιώτη Κουζή με τη νέα του Suzuki, περιμέναμε ο δεύτερος αγώνας να έχει ακόμη περισσότερο δράμα και ανατροπές. Και τα Τρίκαλα δεν μας απογοήτευσαν.

Η αρχή έγινε με την εμφάνιση του Βούλγαρου Miki Ivanov (KTM), ο οποίος απλά δεν είχε αντίπαλο και πήρε δύο νίκες με άνετες διαφορές, 9 και 8 δευτερολέπτων, στα αντίστοιχα σκέλη.

Κάπως έτσι η μάχη του Ελληνικού πρωταθλήματος περιορίστηκε στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, με τον Μανώλη Κρητικό (ΚΤΜ) να ξεχωρίζει. Με μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση πήρε τη συνολική δεύτερη θέση του αγώνα, κρατώντας πίσω του τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha), που ήρθε τρίτος (δεύτερη και πέμπτη θέση στα δύο σκέλη).

Εκτός βάθρου έμεινε ο Κουζής, παρότι τερμάτισε τρίτος στο πρώτο σκέλος και τέταρτος στο δεύτερο, αλλά διατηρεί την πρώτη του θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος με 88 βαθμούς. Πλέον όμως η Κρητικός τον πλησίασε στους 4 και ακολουθεί ο Τουρατζίδης με 78 βαθμούς.

ΜΧ2

Η κατηγορία των 250 κυβικών ξεκίνησε με μια μάχη μεταξύ των Αλέξανδρου Γεωργαντά (Husqvarna) και Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha), στην οποία επικράτησε ο πρώτος, ενώ οι δυο τους τερμάτισαν σχεδόν 15 δευτερόλεπτα από τον τρίτο, Φραγκίσκο Ζούνη (ΚΤΜ).

Στο δεύτερο σκέλος ο Ανδρέου πήρε το αίμα του πίσω αφήνοντας τον Γεωργαντά άνετα δεύτερο, με τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda) τρίτο.

Στο σύνολο ο Ανδρέου οριακά αναδείχθηκε πρώτος, με τον Γεωργαντά δεύτερο και τον Ζούνη τρίτο.

Το αποτέλεσμα ατό συνιστά μια ανατροπή στη βαθμολογία, καθώς ο Ανδρέου πέρασε πρώτος, αφήνοντας τον Ζούνη δεύτερο για 3 μόλις βαθμούς (89 έναντι 86), ενώ ακολουθεί ο Σάγμαλης στην τρίτη θέση με 76 βαθμούς και δύο τέταρτες θέσεις στα Τρίκαλα (και φυσικά την πρωτιά στην υποκατηγορία των ΜΧ125 2Τ).

Ο Γεωργαντάς ανέβηκε γρήγορα στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 67 βαθμούς, πληρώνοντας ακόμη το μηδενικό που αποκόμισε από το πρώτο σκέλος του πρώτου αγώνα.

 

Open

Ο Φώτης Τζώρας (ΚΤΜ) ήταν ο μεγάλος νικητής των Τρικάλων με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση σε ισάριθμους αγώνες.

Δεύτερος ήρθε ο Χρήστος Τομαράς (Yamaha) με μια τρίτη και μια πρώτη θέση, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Ευάγγελο Μπαλάτσο (Yamaha) που πήρε μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση στους δύο αγώνες της κατηγορίας.

ΜΧ85

Η νεαρός Βούλγαρος Georgiev με KTM ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα, κερδίζοντας αμφότερα τα αγωνιστικά σκέλη του.

Πίσω του δόθηκε μια δυνατή μάχη μεταξύ των Σωτήρη Φωτάκη (Yamaha) και Σταύρου Βαγγελακάκη (ΚΤΜ), οι οποίοι μοιράστηκαν δεύτερες και τρίτες θέσεις εναλλάξ στα δύο σκέλη και κατατάχτηκαν αντίστοιχα δεύτερος και τρίτος στον αγώνα.

ΜΧ65

Κατ’ αναλογία με ό,τι έγινε στα 85 κυβικά, και εδώ ο θριαμβευτής του αγώνα ήταν ένας μικρός Βούλγαρος αναβάτης, ο Toshev με ΚΤΜ.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ελευθέριος Παπαδάκης με Husqvarna και τρίτος ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος με Yamaha.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Π.Π. ΜΧ 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon