.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 11:33

Π.Π. Ταχύτητας 2019, 5ος-6ος αγώνας, Μέγαρα

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών με διπλό αγώνα στα Μέγαρα.

Με μια διπλή διοργάνωση όπου έγιναν ο 5ος και ο 6ος αγώνας του ΠΠΤ 2019 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ταχύτητας και αναδείχθηκαν όλοι οι πρωταθλητές για το 2019.

Ο αγώνας δεν στερήθηκε απροόπτων, καθώς στα δοκιμαστικά της Παρασκευής ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος είχε μια άσχημη πτώση που γέμισε την πίστα με λάδια και μοιραία ακυρώθηκαν κάποια σκέλη δοκιμών.

Παράλληλα, η Yamaha γιόρτασε στην πίστα τα 50 χρόνια της στην Ελλάδα με άψογο στυλ, πανηγυρίζοντας τον τίτλο στις κατηγορίες Superbike, Racing και SS300, ενώ ιδιαίτερη ήταν η επιτυχία στη Superbike όπου κατέκτησε και τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με τον Λευτέρη Πίππο πίσω από τον Σωτήρη Μπεγνή.

72692181 1145237072345421 3718205784316706816 n

Superbike

Στην μεγάλη κατηγορία ο μεγάλος νικητής ήταν ο Σωτήρης Μπεγνής με Yamaha R1, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου. Πανηγυρίζοντας τον πρώτου τίτλο στην κατηγορία, ο Μπεγνής κυριάρχησε όλη τη χρονιά κερδίζοντας τους 5 από τους έξι αγώνες και μένοντας μόνο μια φορά δεύτερος, στον αγώνα των Σερρών τον Ιούνιο.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο πρωταθλητής του 2018, Λευτέρης Πίππος, επίσης με Yamaha R1, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Σάκης Συνιώρης (Kawasaki), προερχόμενος από τραυματισμό που αποκόμισε στον προηγούμενο αγώνα των Μεγάρων τον Σεπτέμβριο.

karakostas

Supersport

Ο Δημήτρης Καρακώστας δεν είχε αντίπαλο φέτος με τη Honda του και πήρε τον πρώτου τίτλο στην κατηγορία με το απόλυτο των νικών, δηλαδή κερδίζοντας όλους τους αγώνες του 2019!

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (Yamaha), έχοντας πάρει τη δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου, ενώ τρίτος στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Σταύρος Τριντής (Honda), κατακτώντας την 5η θέση το Σάββατο και την 3η την Κυριακή.

Open

Ο Στέφανος Δέσκας (Honda) κατέκτησε το κύπελλο της Open με δύο νίκες στα Μέγαρα, σε συνέχεια μιας σαρωτικής γι' αυτόν χρονιάς όπου κέρδισε τους 5 από τους 6 αγώνες.

Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Παπατριανταφύλου (Kawasaki) και τρίτος ο Νίκος Γεωργόπουλος (Honda).

Racing

Ο Λέανδρος Ντότσικας με Yamaha αναδείχθηκε πρωταθλητής της Racing κατηγορίας, κερδίζοντας τον 5ο αγώνα το Σάββατο και με την 5η θέση την Κυριακή.

Δεύτερος του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπανικολάου και τρίτος ο Αλέξανδρος Αρναουτάκης με ΚΤΜ RC390.

gerakianakis

SS300

Στην κατηγορία των μικρών Supersport ο Γιώργος Γερακιανάκης της Yamaha ολοκλήρωσε μια μαγική χρονιά με 4 νίκες και 2 δεύτερες θέσεις, κερδίζοντας τα πάντα στα Μέγαρα και κατακτώντας για πρώτη του φορά το κύπελλο της SS 300.

Δεύτερος ο Θωμάς-Αθανάσιος Σκούρτας με ΚΤΜ, κατακτώντας μια 3η και μια 2η θέση στους αντίστοιχους αγώνες του Σαββατοκύριακου, ενώ τρίτος στην κατάταξη τερμάτισε ο Γιώργος Μπαξίσογλου με ΚΤΜ.

Νέοι

Στην κατηγορία των Νέων αναβατών ο Θωμάς Σκούρτας με ΚΤΜ πήρε τον πρώτο του τίτλο με δύο νίκες στον διπλό αγώνα των Μεγάρων, με δεύτερο τον Χρήστο Παπανικολάου (Kawasaki) και τρίτο τον, επιστρέψαντα από σοβαρό τραυματισμό, Γιάννη Περιστερά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon