.
Κατηγορία EDITORIAL
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 15:14

Editorial τεύχους 48, Ιούλιος 2019

Τέσσερα χρόνια φαγούρας

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο, οδεύοντας για την Τρίπολη, σε αγώνα ταχύτητας, έπεσε η ιδέα: ''Γιατί δεν κάνεις ένα ψηφιακό περιοδικό, να συνδυάσεις το αναγνωστικό κοινό που θέλει να γυρίζει σελίδες, με την αμεσότητα στην ενημέρωση;'' Τάδε έφη Γιώργος Βαρίνος - από τις παλαιότερες καραβάνες στο χώρο της ειδικής δημοσιογραφίας. Φήμες λένε ότι αρθρογραφούσε επί τουρκοκρατίας, ενώ έγγραφα του έχουν βρεθεί ακόμη και σκαλιστά σε βράχο. Λόγω πίεσης χρόνου, το αυτοκίνητο επιτρέπει συζητήσεις, από τις οποίες ξεκινάνε ωραία πράγματα.

Κι έτσι, τέσσερα χρόνια και 48 τεύχη μετά, το BIKEIT έχει αγαπηθεί όσο λίγα περιοδικά, γιατί κατάφερε να συνδέσει τον σύγχρονο κόσμο με τον παλιό. Κατάφερε να μπει στην συνείδηση του κόσμου ως περιοδικό, χωρίς να έχει από πίσω του τίτλο με ιστορία, αλλά χτίζοντας στον τίτλο του BIKEIT.GR, που ξεκίνησε το 2010, ως το πρώτο σύγχρονο αυτόνομο website με όλο τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Γνωστά ονόματα του χώρου που πέρασαν από τα περισσότερα περιοδικά, υπογραφές που έχετε διαβάσει στο παρελθόν, ρεπορτάζ και δοκιμές, συνεντεύξεις και τεχνικά άρθρα, αγώνες και νέα απ' όλο τον κόσμο, σε μία νέα μορφή.

Στο μηνιαίο BIKEIT, επιλέγαμε και επιλέγουμε, τα καλύτερα άρθρα του μήνα, και τα ''σερβίρουμε'' στον γνωστό τρόπο, ξεφυλλίσματος σελίδας. Εδώ το ''χαρτί'' δεν μυρίζει μελάνι, αλλά εκεί σταματούν οι όποιες διαφορές, γιατί μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να βρει κανείς. Το παίρνεις παντού και πάντα μαζί σου, παίρνεις μαζί σου και όλο το αρχείο, και διαβάζεις ότι θες, όπου θες, από κινητό, tablet, PC. Οι σελίδες είναι ενεργές, με link παραπομπής, και είναι πολλές! Φτάνουμε τις 300 τις περισσότερες φορές, προσφέροντας ύλη στον διψασμένο αναγνώστη.

Το BIKEIT αλλάζει από αυτό το τεύχος, με ένα νέο layout που επιμελείται ο Στέλιος Τσιμπίδης, ο γραφίστας μας που έχει στήσει τα 44 τεύχη, καθώς και το CITYRIDER εξολοκλήρου. Και φυσικά, τους καταλόγους Riders Gear, Travel & Accessories, New Models και Scooter & Commuter που κυκλοφορούμε κάθε χρόνο. Ουφ!

Παίρνουμε ανάσα όμως από τα περιοδικά και τα websites, και διοργανώνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό event: Το Adventure Meeting!

Η καρδιά της μοτοσυκλέτας θα χτυπά στις 13-15 Σεπτεμβρίου στο Σοφικό Κορινθίας, στο Ranch. Ένας χώρος που θυμίζει έντονα την άγρια δύση, με ξύλινα κτίσματα, πισίνες, άλογα, γήπεδα, ιδανικός για να φιλοξενήσει με τις υποδομές του μία τέτοια διοργάνωση.

Θέλαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να ανέβει πάνω στις μοτοσυκλέτες, να τις οδηγήσει στο φυσικό τους περιβάλλον: Στο βουνό.

Για πρώτη φορά, όλες οι μοτοσυκλέτες Adventure, θα είναι διαθέσιμες για οδήγηση από το κοινό, σε δύο group, με ασφάλτινα, και χωμάτινα ελαστικά, σε ξεχωριστές διαδρομές. Για πρώτη φορά θα μπορείς να κατέβεις από την σέλα μίας KTM, να ανέβεις σε αυτήν μίας BMW, να συνεχίσεις σε μία Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Triumph - οι συμμετοχές εταιριών θα ανακοινωθούν σύντομα. Για πρώτη φορά θα μπορείς να οδηγήσεις ATV σε χωματόδρομους, και να απολαύσεις τις νέες Enduro μοτοσυκλέτες των περισσότερων εταιριών, σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Παράλληλες δραστηριότητες που θα ''τρέχουν'' όλη την ημέρα, πίστα για παιδιά με μικρά μοτοσυκλετάκια, σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, και άλλα, θα κρατήσουν συντροφιά σε όσους θα επιλέξουν να περάσουν ένα τριήμερο στο Ranch, ή θα έρθουν για μία μονοήμερη απόδραση να μας κάνουν παρέα. Από την Αθήνα, το Ranch βρίσκεται στα 103 χιλιόμετρα, προς την Επίδαυρο.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ranch, το νέο website μέσω του οποίου θα μπορεί κάποιος να "κλείσει" ένα ή και περισσότερα test rides, ετοιμάζεται. Θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι για να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο, και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνει θεσμός.

Με τον τρόπο που ξέρουμε να "μεγαλώνουμε" όλα αυτά τα χρόνια, πάμε τον πήχη ένα σκαλί πιο πάνω.

Τέσσερα χρόνια φαγούρας λοιπόν!

Τάκης Μανιάτης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 15:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon