Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Επαγγελματίας ψαράς χτύπησε Λιμενικό για να αποφύγει τον έλεγχο – ψάρευε παράνομα

4 Νοεμβρίου, 2019

Επαγγελματίας ψαράς χτύπησε Λιμενικό για να αποφύγει τον έλεγχο – ψάρευε παράνομα

Σοβαρό επεισόδιο στον Αμβρακικό. Αλιέας που ψάρευε παράνομα γαρίδα με τρατάκι δεν δίστασε να χτυπήσει άνδρα του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.

Ειδικότερα, για να αποφύγει τον έλεγχο  του Λιμενικού Σώματος, άνδρες του οποίου τον  παρακολουθούσαν και περίμεναν να βγει στη στεριά, μπήκε στο αυτοκίνητο και στην προσπάθεια να διαφύγει παρέσυρε τον λιμενικό.

Ο λιμενικός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ΓΝ Πρεβέζης ενώ ο 47χρονος δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα.

Οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Δήμου Αρταίων, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Νικολάου Σκουφά καταδικάζουν το γεγονός με ανακοίνωση την οποία κοινοποιούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας –Περιβάλλοντος – Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Απαιτούν μάλιστα αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν την αλιεία και ιδίως η χρήση του παράνομου συρόμενου εργαλείου (τρατάκι) να γίνει πλέον ποινικό αδίκημα τονίζοντας πως « η καταστροφή που προξενεί η χρήση του είναι τεραστία και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι πολύ σύντομα ο Αμβρακικός θα γίνει Νεκρά Θάλασσα».

H ανακοίνωσή του λιμεναρχείου

Μετά από ενημέρωση σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 30-10-2019, όπου παράνομος αλιέας ο οποίος αλίευε με απαγορευμένο εργαλείο (τρατάκι) και ο οποίος για να αποφύγει τον έλεγχο παρέσυρε τον βαθμοφόρο του Λιμεναρχείου τραυματίζοντας τον, ανακοινώνουμε ότι εμείς ως Αλιευτικοί Σύλλογοι καταδικάζουμε την συγκεκριμένη πράξη και δηλώνουμε την στήριξή και τη συμπαράστασή μας στον τραυματία Λιμενικό και στο Λιμεναρχείο για τις προσπάθειες που κάνει για την πάταξη της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό.

Από την πρώτη στιγμή και σε όλους του τόνους, οι Σύλλογοι μας έχουν πρωτοστατήσει για την αντιμετώπιση καταστροφών που γίνονται από «επιτήδειους», οι οποίοι με τη χρήση παράνομων εργαλείων και ιδίως του απαγορευμένου συρόμενου εργαλείου «τρατάκι», κατά στρέφουν τον αλιευτικό πλούτο του Αμβρακικού Κόλπου, όπου εργαζόμαστε νόμιμα όλοι εμείς οι επαγγελματίες αλιείς και ζούμε τις οικογένειές μας.

Απαιτούμε αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν την αλιεία και ιδίως η χρήση του παράνομου συρόμενου εργαλείου (τρατάκι) να γίνει πλέον ποινικό αδίκημα, γιατί η καταστροφή που προξενεί η χρήση του είναι τεραστία και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι πολύ σύντομα ο Αμβρακικός θα γίνει Νεκρά Θάλασσα.

Πηγή: e-maistros.gr

 

Comodo SSL