Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μεγάλη παράνομη ψαριά στη Λίμνη Αώου

18 Μαΐου, 2020

Μεγάλη παράνομη ψαριά στη Λίμνη Αώου

Προγραμματισμένη και συντονισμένη επιτήρηση πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πηγών Αώου, στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΕΑ Ιωαννίνων, μέλη της Αθλητικής Ομάδας και φίλοι του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων και θηροφύλακας της 5ης ΚΟΗ.

Η επιτήρηση – η οποία θα επαναληφθεί σε λίμνες και ποτάμια – περιελάμβανε ελέγχους σε αλιείς, κατασκηνωτές, ,επισκέπτες και διερχόμενα οχήματα καθώς και διανομή εντύπων του Συλλόγου με την ισχύουσα Νομοθεσία που διέπει την Ερασιτεχνική Αλιεία στα Εσωτερικά Ύδατα.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον Θηροφύλακα σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτ/το το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα ,βρέθηκαν δίχτυα έμφορτα με κυπρινοειδή καθώς και αυτοσχέδιες σακούλες μεταφοράς ψαριών.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο δίχτυα μήκους 50μ το καθένα με άνοιγμα “ματιών” 8 εκατ., τέσσερεις (4) αυτοσχέδιοι σάκκοι μεταφοράς ψαριών και σαράντα έξη (46) κυπρινοειδή σε αναπαραγωγική ηλικία συνολικού εκτιμώμενου βάρους εξήντα (60) κιλών.

Επτά (7) ημιθανή κυπρινοειδή μεταφέρθηκαν άμεσα στην Λίμνη και με την προσήκουσα φροντίδα μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων ανέκτησαν πλήρως τις αισθήσεις τους και επανήλθαν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ο δράστης είχε συλληφθεί και στο παρελθόν από θηροφύλακες

Εξοπλισμός και ψάρια κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ.Μετσόβου όπου και συντάχθηκε το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής τους,

«Το Δ.Σ του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην χθεσινή επιτήρηση και ιδιαίτερα τον Θηροφύλακα κ.Κασελούρη Δημήτριο ,το σώμα Θηροφυλακής, τον Υπεύθυνο Θηροφυλακής κ.Σκαμαντζούρα Παναγιώτη καθώς και τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ.της 5ης ΚΟΗ για την αμέριστη και έμπρακτη συνδρομή τους στις προσπάθειές μας για την επιβολή του Νόμου.

Επίσης απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να μην κατατεθεί προς ψήφιση το Νομοσχέδιο που ακυρώνει τις προσπάθειες της Θηροφυλακής και επιβραβεύει τους παρανομούντες.

Τόσο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όσο και δέκα (10) Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας της Βόρειας Ελλάδας έχουν υποβάλλει γραπτώς τις προτάσεις τους για την ενίσχυση του ρόλου της Θηροφυλακής και όχι για την υποβάθμισή του όπως περιέργως επιθυμούν επώνυμοι και μη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Επιτέλους ας κάνουν τον “κόπο” να τις διαβάσουν», καταλήγει.

Πηγή:www.epiruspost.gr

Tags
Παράνομη Αλιεία Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Λίμνη Πηγών Αώου Παράνομη Ψαριά
Comodo SSL