Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νάξος: 4 τόνοι 750 κιλά, άλλη μία εντυπωσιακή ψαριά μεγάλων πελαγίσιων

3 Μαρτίου, 2019

Νάξος: 4 τόνοι 750 κιλά, άλλη μία εντυπωσιακή ψαριά μεγάλων πελαγίσιων

Τέσσερις τόνοι 750 κιλά στη Νάξο, εντυπωσιάζουν οι ψαριές των μεγάλων πελαγίσιων από τους επαγγελματίες ψαράδες

Η Νάξος «απασχολεί» ξανά τις τοπικές ιστοσελίδες και όχι μόνο με αφού οι ψαράδες που ασχολούνται με την επαγγελματική αλιεία τόνου προσεγγίζουν το λιμάνι του νησιού για να γίνει η εκφόρτωση και η καταγραφή υπό την αυστηρή επίβλεψη των λιμενικών.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει ο κ. Νικόδημος Λιανός από το naxospress.gr το αλιευτικό “Άγιος Παντελεήμων” ξεφόρτωσε τέσσερα ψάρια συνολικού βάρους επτακοσίων σαράντα κιλών, για την οποία εκφόρτωση χρειάστηκε να επιστρατευτεί κλαρκ και ειδική ζυγαριά. Το …μικρότερο από τα τέσσερα ψάρια είχε μήκος 2,04 μέτρα και βάρος 122 κιλά ενώ το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ήταν σε μήκος 2,43 μέτρα και βάρος 235 κιλά! Ψαράς ήταν ο Καλύμνιος αλιέας Παντελής Πιζάνιας, όπου μαζί με το γιο του, παραδέχτηκαν ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ψαριά όπως είπαν στα χρόνια που ψαρεύουν.

Η αλιεία τόνου γίνεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη με συγκεκριμένες άδειες μέχρι την εξάντληση της ελληνικής ποσόστωσης κιλών. Τα επαγγελματικά σκάφη με άδεια αλίευσης τόνου έχουν ιδιαίτερες υποχρεώσεις ώστε να γίνεται καταγραφή των ψαριών και του βάρους. Πέρυσι η ποσόστωση εξαντλήθηκε στις 10 Μαΐου, όπου σταμάτησε η αλιεία του μέχρι το τέλος του 2018.

www.naxospress.gr | Νικόδημος Λιανός

Tags
Αλιεία Τόννου Επαγγελματική Αλιεία Ψάρεμα τόννου Τοννοειδή Νάξος
Comodo SSL