Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πήρε ρεβάνς και πρόκριση ο Φέντερερ



Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του ATP Finals εξασφάλισε το βράδυ της Πέμπτης (14/11) ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο «Βασιλιάς» κατάφερε να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τον Νόβακ Τζόκοβιτς για την ήττα στον τελικό του εφετινού Wimbledon και μετά από εξαιρετική εμφάνιση νίκησε τον Σέρβο με 2-0 (6-4, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Nitto ΑΤΡ Finals, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου του. Ταυτόχρονα, ο 38χρονος Ελβετός έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών του από τον «Νόλε». 

 
 

Ο Φέντερερ, που θα παίξει στον 15ο ημιτελικό της καριέρας του στη διοργάνωση, προκρίθηκε ως δεύτερος από τον όμιλο Μπιόρν Μποργκ, πίσω από τον Ντομινίκ Τιμ που είχε γνωρίσει νωρίτερα απόψε την ήττα από τον Ματέο Μπερετίνι. Πιθανός αντίπαλός του θα μπορούσε να είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εφόσον ο Έλληνας πρωταθλητής τερματίσει πρώτος στο δικό του γκρουπ αύριο.

Η ήττα του Τζόκοβιτς ξεκαθάρισε οριστικά και την υπόθεση στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019. Αυτή θα μείνει στον Ράφα Ναδάλ, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο σημερινό ματς του Ισπανού με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Είναι η πέμπτη φορά που ο Ναδάλ τελειώνει μια χρονιά απολαμβάνοντας την κορυφή της κατάταξης. Το έχει πετύχει και τα έτη 2008, 2010, 2013, 2017. Πέντε είχαν και οι Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Τζίμι Κόνορς. Μόνο ο Πιτ Σάμπρας είχε περισσότερες (6).