ΓΔ: 1422.28 0.33% Τζίρος: 44.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Eurobank: Βράβευσε 158 αριστούχους λυκείων από Μακεδονία, Θράκη και νησιά

Στα 17 χρόνια του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» έχουν βραβευτεί συνολικά 18.584 αριστούχοι απ όλη την χώρα.

Τους 147 αριστούχους -αποφοίτους των Λυκείων της Κεντρικής- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα 8 σχολεία ανά νομό που ανέδειξαν τους καλύτερους και τους 11 αριστούχους απ την νησιωτική Ελλάδα που φοιτούν σήμερα στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης -εκπέμποντας παράλληλα κι ένα μήνυμα κατά του brain drain- βράβευσε απόψε ο ‘Όμιλος Eurobank στο πλαίσιο του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική εκδήλωση, στο κατάμεστο από πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων, δασκάλους και γονείς συνεδριακό κέντρο “Ι.Βελλίδης”, οι αριστούχοι από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης , Έβρου και 11 αριστούχοι από την Ρόδο, την Λέρο, την Μυτιλήνη, την Χίο, Σάμο και την Αμοργό παρέλαβαν τα βραβεία τους που συνοδεύονται με το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ για τον καθένα.

Το πρόγραμμα -που φέτος είχε βασικό σύνθημα «εκεί που κάποιοι συνάντησαν βουνά εσύ είδες κορυφές»«ξεκίνησε το 2003 σαν μια καινοτόμο πρωτοβουλία» όπως ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου «και σήμερα πλέον έχει γίνει θεσμός για την τράπεζα και την εκπαιδευτική κοινότητα και παραμένει στην πάροδο του χρόνου ξεχωριστή και επίκαιρη, παρόμοια της οποίας δεν υπάρχουν ανάλογες στην Ελλάδα που να έχουν αντέξει στο χρόνο και στην οικονομική κρίση, έχοντας καθιερωθεί, επιβραβεύοντας την προσπάθεια των νέων παιδιών για μόρφωση και επιτυχία».

«...Βρισκόμαστε ενώπιον ισχυρών προκλήσεων και προσκλήσεων αλλά και στο ξεκίνημα μια εποχής που έχει ισχυρή προοπτική όπου ζητούμενο είναι να εδραιώσουμε τους ρυθμούς της ανάπτυξης και της δημιουργίας πολλών νέων και καλά αμοιβόμενων θέσεων απασχόλησης….Ο ρόλος της Παιδείας ήταν και παραμένει το βασικό εργαλείο για την αναβάθμισης της οικονομίας και της κοινωνίας και γι αυτό δεν θα σταματήσει ν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Μέσα στις κορυφαίες εθνικές προτεραιότητες θα πρέπει να είναι η επιστροφή του εξαιρετικά πολύτιμου κεφαλαίου για τη χώρα, η επιστροφή των χιλιάδων νέων Ελλήνων επιστημόνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης αλλά και η διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος που θα επιτρέψει σ αυτούς που θα επιστρέψουν και σε εσάς να μείνετε εδώ, να προκόψετε στη χώρας σας και να την βοηθήσετε να πάει μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη που έχουμε ανάγκη για να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός» τόνισε ο κ Ιωάννου απευθυνόμενος στους πρωτοετείς που βραβεύτηκαν.

Πρόσθεσε δε, πως η Εurobank, «στηρίζει την υγιή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, τα μεγάλα κι εμβληματικά έργα της χώρας, κάθε μορφή επιχειρηματικότητας που συμβάλλει την ταχύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην δημιουργία νέων, βιώσιμων κι ανταγωνιστικά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας και δεν είναι τυχαίο ότι η Τράπεζα στην καρδιά της κρίσης δημιούργησε το πρόγραμμα EGG για την στήριξη της καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας».

Στα 17 χρόνια του Προγράμματος έχουν βραβευτεί συνολικά 18.584 αριστούχοι απ όλη την χώρα. Στην αποψινή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν οι απόφοιτοι από τα Λύκεια της Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης(294 συνολικά) και συγκεκριμένα οι 88 είναι από λύκεια της Θεσσαλονίκης (Ανατολική και Δυτική), 7 από την Χαλκιδική, 16 από τις Σέρρες, 6 από την Δράμα,10 από την Καβάλα, 5 από την Ξάνθη, 4 από την Ροδόπη και 11 από τον Έβρο.

Από τους 147 αριστούχους οι 58 εισήχθησαν και φοιτούν σήμερα στις Ιατρικές σχολές και στις σχολές επιστημών υγείας. Σαράντα από τους αριστούχους έχουν επιλέξει τις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές σχολές, 32 φοιτούν σε Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές Θετικών Επιστημών, 11 επέλεξαν Οικονομικά και Πληροφορική και 17 τις Στρατιωτικές σχολές.

Στην εκδήλωση-παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θ. Καράογλου, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων, μητροπόλεων και διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Κεντρική Μακεδονία και την Θράκη- εκτός από τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες, βραβεύθηκαν και τα 9 Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Από την Ανατολική Θεσσαλονίκη βραβεύτηκε το 1ο Πειραματικό Λύκειο και στην Δυτική Θεσσαλονίκη το 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου -Κορδελιού. Στην Χαλκιδική το 1ο ΓΕΛ Κασσάνδρας, στις Σέρρες το 2ο ΕΠΑΛ, στην Καβάλα για 5η φορά το 6ο ΓΕΛ, στην Δράμα για 9η φορά το 2ο ΓΕΛ, στην Ροδόπη το 2ο ΓΕΛ, στην Ξάνθη το 1ο ΓΕΛ και στον Έβρο το 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Πάνω από 800 εκατ. η επένδυση της Eurobank στην Κύπρο

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, η Eurobank στην Κύπρο, μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη εργασιών και τη συνεργασία του ομίλου με τις δυναμικές οικονομίες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜW της ΔΕΗ

Το έργο «Φοίβη», αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στη Δυτ. Μακεδονία, όπου θα εγκατασταθούν 950.000 πάνελ και θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Ευρώπη.