Σε ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο και ΙΤΕ ο Β. Λαμπρινός – «Η συνεργασία του Δήμου με τα εκπαιδευτικά και τα ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης είναι άριστη»

Το ΤΕΙ Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το ΠΑΓΝΗ επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Μάϊου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από υποψηφίους της Δύναμης Πολιτών.

Στο ΤΕΙ Κρήτης, τον Δήμαρχο υποδέχθηκε ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης, ο οποίος τον ενημέρωσε μάλιστα ότι έκανε και ποδαρικό, καθώς μόλις την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε το ΦΕΚ με την μετατροπή του ΤΕΙ σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

Ο κ. Κατσαράκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την στήριξή του στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και για την γενικότερη άριστη συνεργασία ανάμεσα σε ΤΕΙ και Δήμο, σε μια σειρά σημαντικών προγραμμάτων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου συναντήθηκε τον Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρα καθώς και τον κοσμήτορα της σχολής Θετικών Επιστημών Νίκο Χανιωτάκη.

Ακολούθως ο Δήμαρχος και οι υποψήφιοι της Δύναμης Πολιτών είχαν συνάντηση στο ΙΤΕ με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Ο κ. Ταβερναράκης ευχαρίστησε τον Βασίλη Λαμπρινό για την βράβευση του ΙΤΕ με το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου (το 2018), την οποία θεωρεί μεγάλη τιμή ενώ αναφέρθηκε και εκείνος στην άψογη συνεργασία του ιδρύματος με τον Δήμο σε πολλά και σημαντικά θέματα (μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία του Κόλπου Δερματά, ψηφιοποίηση της δημοτικής πινακοθήκης κ.ά.).

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το ΠΑΓΝΗ όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με  γιατρούς και εργαζομένους του νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο Δήμαρχος δήλωσε: «είχαμε πει προεκλογικά το 2014 ότι είναι ευλογία που διαθέτουμε στην Κρήτη τόσο σημαντικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την περίσταση. Αυτό ακριβώς πράττουμε εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια: συνεργαζόμαστε άψογα με το ΤΕΙ, το ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο, σε μια σειρά προγραμμάτων, πάντα προς όφελος των δημοτών.

Θεωρούμε ότι το επίπεδο της συνεργασίας του Δήμου με αυτά τα ιδρύματα δεν ήταν ποτέ καλύτερο απ’ όσο είναι σήμερα. Και με το ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσουμε στο μέλλον».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί