Ηράκλειο: Φυτεύσεις δένδρων για… τα μάτια των ψηφοφόρων και με παράνομες διαδικασίες! (φωτο)

Από χθες το Candiadoc γνώριζε ότι σήμερα ο δήμος Ηρακλείου θα προχωρούσε σε φυτεύσεις δένδρων στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, βιαστικά, μια εβδομάδα προ των εκλογών, μπας και αλλάξουν οι εντυπώσεις για τον “πόλεμο κατά του πρασίνου”, που εξελίχτηκε το τελευταίο διάστημα. Όμως στην περίπτωση αυτή γνωρίζαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αποφασίσαμε να μην σχολιάσουμε προ των γεγονότων. Και τα γεγονότα αφορούν σε παράνομες διαδικασίες: ενώ υποτίθεται ότι εξελίσσεται η εργολαβία στο συγκεκριμένο σημείο του Ηρακλείου κι ενώ στο πλαίσιο της εργολαβίας θα έπρεπε να γίνει η φύτευση του πράσινου, ο δήμος αποφάσισε να παρέμβει παράνομα στην εξελισσόμενη εργολαβία, παραβιάζοντάς την, και προχωρώντας σε δικές του φυτεύσεις!

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι προφανώς η φύτευση έγινε άρον άρον, πρόχειρα και χωρίς μελέτη (πώς θα μπορούσε να κάνει η υπηρεσία παρέμβαση σε μια εξελισσόμενη εργολαβία, δηλαδή σε ένα έργο που έχει ανατεθεί;), με αμφισβητούμενο ακόμα και αν τα δένδρα είναι όσα θα έπρεπε να φυτευθούν στον δρόμο.

Και να το παρανομούσε ο δήμος Ηρακλείου χάριν του πρασίνου και της πόλης… Αλλά παρανόμησε για εκλογικές σκοπιμότητες…

Δείτε: Τι απαντά ο υπεύθυνος του δήμου Ηρακλείου, Ν. Φακουρέλης, για τις φυτεύσεις στη Δικαιοσύνης

Η ανακοίνωση

Το περίεργο είναι, επίσης, ότι την ανακοίνωση για τις δενδροφυτεύσεις δεν έκανε ο δήμος Ηρακλείου, αλλά η παράταξη του κ. Λαμπρινού! Προφανώς η δημοτική αρχή, κατανοώντας το μέγεθος της παρανομίας, προτίμησε μια “πλάγια” δημοσιοποίηση του θέματος!

Δείτε την ανακοίνωση και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η “Δύναμη Πολιτών”:

“Στην φύτευση των δέντρων στην Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου η φύτευση των δέντρων στην αναπλασμένη οδό Δικαιοσύνης. Πρόκειται για δέντρα Bauhinia, τα οποία όταν αναπτυχθούν πλήρως θα δώσουν στο δρόμο ξεχωριστό χρώμα και ομορφιά!  Νωρίτερα στην εβδομάδα είχαν γίνει και οι φυτεύσεις στα παρτέρια της Δικαιοσύνης.

Στις εργασίες βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πρασίνου Νίκο Φακουρέλη.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «η εικόνα της Λεωφόρου Δικαιοσύνης, όπως και της Ίδης, έχουν αναβαθμιστεί και αυτό πλέον το βλέπουν και το απολαμβάνουν όλοι. Η φύτευση των δέντρων θα βοηθήσει ώστε ο δρόμος να γίνει ακόμα πιο όμορφος. Και θέλω να υπενθυμίσω ότι χρειάστηκε να τροποποιήσουμε την αρχική μελέτη για να σώσουμε τα περίπου 50 δέντρα που προϋπήρχαν. Μια τροποποίηση την οποία η Αντιπολίτευση είχε αρνηθεί να ψηφίσει.

Συνεχίζουμε να αλλάζουμε την πόλη με λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Προχωράμε μπροστά. Μόνο Μπροστά». ”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί