Συλλυπητήρια για τον θάνατο του π. Ηλία Βολονάκη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις με αφορμή τον θάνατο του π. Ηλία Βολονάκη.

Δείτε: Έφυγε από τη ζωή ο π. Ηλίας Βολονάκης

Από την “Ηράκλεια Πρωτοβουλία”:

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του πρώην εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου πατρός Ηλία Βολωνάκη.  Ο εκλιπών υπήρξε μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα με πολυποίκιλτη κοινωνική προσφορά που ξεπερνούσε τα στενά όρια της ενορίας του Αγίου Τίτου. Ήταν ο δημιουργός και ο στυλοβάτης του Κέντρου Νεότητας στην οδό Επιμενίδου, του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας στην οδό Κορωναίου, του κατασκηνωτικού και συνεδριακού κέντρου στη Ρογδιά και της Εταιρείας Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής. Με τα στελέχη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχε τακτική επαφή και ήταν μάλιστα από τους πρώτους που μας είχε συγχαρεί για την πρόταση που έγινε πριν λίγους μήνες για την εξαγορά από τον Δήμο του κτηρίου του ιστορικού Λυκείου ‘ο Κοραής’.  Είχε κάνει μάλιστα και αξιοσημείωτες προτάσεις για τη μετέπειτα χρήση του.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας καθοδηγεί στα βήματά μας.

Από τον Γιάννη Κουράκη:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι «έφυγε» από την ζωή ο π. Ηλίας Βολονάκης. Για πολλά χρόνια ως προϊστάμενος του κεντρικού Ναού της πόλης μας, του Αγίου Τίτου υπήρξε σεβάσμιος και αγαπητός σε όλους μας.

Το χαμόγελο του, η γλυκύτητα της μορφής  του μας παρηγορούσε και μας εμψύχωνε. Είχε ένα πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Υπήρξε άξιος και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με λόγο και έργα στους ενορίτες τους και σε όσους είχαν ανάγκη.

Συνεργάστηκε πάντοτε με προθυμία και αφιερώθηκε στη προσπάθεια να στηρίξει με κάθε τρόπο τους νέους, ώστε να αντιμετωπίσουν  τις δυσκολίες τις ζωής και να βρουν το δρόμο τους. Το παράδειγμά του θα φωτίζει πάντοτε το δρόμο μας.

Εκφράζω στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια και είμαι βέβαιος ότι η μορφή του θα εμπνέει όλους μας ώστε να λειτουργούμε για το κοινό καλό  με αρετή και αγάπη υπηρετώντας τις αξίες που εκείνος πίστεψε».

Από τον Βασίλη Λαμπρινό:

Ο ιερέας Ηλίας Βολονάκης, υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό του έργο ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου.

Με την ευγένεια, την σεμνότητα, την καλοσύνη, και την διαρκή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης –στοιχεία  που τον διέκριναν σε όλη την ζωή του– θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην μνήμη όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Εκκλησία της Κρήτης.

Από τον Νίκο Ηγουμενίδη:

Αποχαιρετούμε σήμερα τον π. Ηλία Βολονάκη, τον επί σχεδόν έξι δεκαετίες ιερέα του Αγίου Τίτου. Θα θυμόμαστε την αγάπη του για τους απλούς ανθρώπους, την σεμνότητα, το ευγενικό χαμόγελο του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Εκκλησία της Κρήτης.   



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί