Ενημέρωση από την ΠΕ Ηρακλείου για την «Πατάτα Νάξου»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Αγροτική Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία (δ.τ. «ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ΑΕΣ ΑΕ») με έδρα το Γαλανάδο Νάξου, η Πατατοσπορική Ανώνυμος Εταιρεία Παραγωγής Επεξεργασίας Συσκευασίας και Εμπορίας Πατατόσπορου και εν γένει Γεωργικών Προϊόντων (δ.τ. «ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.») με έδρα την Αθήνα και η επιχείρηση Υιοί Α. Κουτελιέρη Ανώνυμη Εταιρεία (δ.τ. «Ναξία Γη») με έδρα το Γλινάδο Νάξου, υπέβαλαν αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών, μη ήσσονος σημασίας, που αφορά την περιγραφή προϊόντος, την απόδειξη καταγωγής, τη μέθοδο παραγωγής, το Δεσμό και τα στοιχεία του Οργανισμού Ελέγχου του προϊόντος με την καταχωρισμένη ονομασία «ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ» ΠΓΕ. Η εν λόγω αίτηση δημοσιοποιήθηκε με το με αρ. πρωτ. 2188/174341/12-07-19 έγγραφο του Τμήματος ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας & Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Κατά της ως άνω αίτησης τροποποίησης των προδιαγραφών έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 12/09/2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική Επικράτεια. Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτηση τους. 

Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος VII της παραπάνω KYA, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και υποβάλλονται στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός της παραπάνω προθεσμίας.  

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα καταχώρισης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί