Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στους κατοίκους της Αλικαρνασσού για μαζική αγωνιστική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Κάλεσμα απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου στους κατοίκους της Αλικαρνασσού για μαζική αγωνιστική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14/10, για να «διεκδικήσουν σύγχρονες υποδομές και σχολική στέγη για τα παιδιά τους».

Αναλυτικά, στο κάλεσμα αναφέρεται:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους Αλικαρνασσιώτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14/10 για να διεκδικήσουν σύγχρονες υποδομές και σχολική στέγη για τα παιδιά τους.

Να απαιτήσουν από την Δημοτική Αρχή άμεσα μέτρα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής και ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως κατατέθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων σχολικής στέγης στη Νέα Αλικαρνασσό

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υιοθετεί τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων της Ν. Αλικαρνασσού και τα καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επείγον θέμα συζήτησης.

Το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης της περιοχής χρήζει άμεσης παρέμβασης και δρομολόγησης λύσεων καθώς, όπως περιγράφουν οι γονείς των μαθητών, τα προβλήματα που για χρόνια υπάρχουν, πλέον ενέχουν σοβαρούς κινδύνους μέχρι και για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση  που έχει επιδείξει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση ενός τόσο κρίσιμου θέματος. Το αίτημα των γονέων έχει κατατεθεί από τις 1/4/19 με αρ. πρωτ. 31013 προς το Δημοτικό Συμβούλιο, συνοδευόμενο από 902 υπογραφές και όμως ακόμα δεν έχει εισαχθεί σε ημερήσια διάταξη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσσει για:

  • Την άμεση καταγραφή όλων των τεχνικών προβλημάτων και των απαιτούμενων εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία για τα σχολικά συγκροτήματα της Αλικαρνασσού.
  • Την δημιουργία χρονοδιαγράμματος που θα κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους Γονείς και στις Διευθύνσεις τον σχολείων με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.
  • Στο χρονοδιάγραμμα αυτό να προταχθούν οι εργασίες συντήρησης στο 1ο και 3ο Δημοτικό καθότι τα κτίρια αυτά είναι περισσότερο ευάλωτα στην κακοκαιρία.
  • Να δρομολογήσει άμεσα σχέδιο ανέγερσης νέου Γυμνασίου και νέου Δημοτικού Σχολείου με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου.

Επισυνάπτουμε το κείμενο που συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων της Νέας Αλικαρνασσού όπως αυτό κατατέθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί