Σήμερα η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Ν. Ηγουμενίδη για τα θέματα υγείας του Νομού Ηρακλείου

Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Νίκου Ηγουμενίδη προς τον Υπουργό Υγείας για τρέχοντα θέματα υγείας του Νομού Ηρακλείου. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ θα ρωτήσει τον Υπουργό τόσο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Ηρακλείου, όσο και για την επέκταση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠΑΓΝΗ.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει στην ερώτηση του ότι με βάση τον «Χάρτη Υγείας» της Κρήτης, στον αρχικό σχεδιασμό του 2015 και στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στο Νομό Ηρακλείου, συμπεριελήφθησαν δύο κομβικά κτίρια για παραχώρηση από το Υπουργείο Εργασίας προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα, το σημερινό κτίριο του ΙΚΑ του Αγίου Μηνά και το σημερινό κλειστό κτίριο του ΙΚΑ Χερσονήσου, στο οποίο υπάρχουν χώροι για συστέγαση του παρακείμενου σταθμού του ΕΚΑΒ και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας που παραμένει σχεδόν «άστεγο». Παράλληλα, εκκρεμεί η θεσμοθέτηση νέων Περιφερειακών Ιατρείων σε Μάταλα, Βαγιωνιά, Στάβιες.

Επιπλέον, σημειώνει ότι έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη θέση «Μάρθα», του δήμου Βιάννου, ο οποίος θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Άνω Βιάννου, Χάρακα και Αρκαλοχωρίου των δήμων Βιάννου, Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα-Πεδιάδος αντίστοιχα.

Επισημαίνει επίσης ότι εκκρεμεί η επέκταση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠΑΓΝΗ και η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Καρδιοχειρουργικής και αιμοδυναμικού εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης θα ρωτήσει τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας για την πορεία όλων των παραπάνω θεμάτων υγείας που απασχολούν το Νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα, πρώτον, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί  τόσο για την παραχώρηση χρήσης των 2 κτιρίων όσο και για τα 3 Περιφερειακά Ιατρεία και τον τομέα του ΕΚΑΒ. Και, δεύτερον, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί  για την επέκταση της ΜΕΠΚ στο ΠΑΓΝΗ και το απαιτούμενο προσωπικό.

Η ερώτηση συζητείται σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την Ώρα του Πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί