Ξεκινούν τα σεμινάρια θεάτρου των «Πολιτιστικών Αγώνων 2020»

  Ξεκινούν την Τρίτη 3 Μαρτίου τα  Θεατρικά Σεμινάρια  των «Πολιτιστικών Αγώνων 2020» που θα πραγματοποιηθούν έως τις 15 Μαρτίου,  στην Αίθουσα Μανόλης Καρέλλης, της οδού Ανδρόγεω 2, από τις 18:00 έως 22:00 με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.

 Τους «Πολιτιστικούς Αγώνες» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ μέσω του γραφείου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κ. Γιώργου Αντωνάκη.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Αναλυτικά τα Σεμινάρια Θεάτρου είναι:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Α/ΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  – ΩΡΑΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΘΕΜΑ 
1.ΤΡΙΤΗ 3 & ΤΕΤΑΡΤΗ 4
ΜΑΡΤΙΟΥΏρα, 18:00 – 22:00Ελεύθερη Συμμετοχή 
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Άθως Δανέλλης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν)ΘΕΜΑ: «Η καταγωγή και οι ρίζες του θεάτρου σκιών»
Η καταγωγή και οι ρίζες του θεάτρου σκιών. Η ιστορία και η πορεία του ελληνικού θεάτρου σκιών, οι τεχνικές εξελίξεις από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του. Το ρεπερτόριο και οι πηγές του. Σχολές παιξίματος, υποκριτική και μίμηση. Υλικά στη φιγουροποιΐα και την κατασκευή σκηνικών. Οι άνθρωποι και τα μυστικά του μπερντέ. Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα του Ελληνικού Καραγκιόζη. 
2.ΠΕΜΠΤΗ  5 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6
ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00Ελεύθερη Συμμετοχή
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μανόλης Σφακιανάκης Σεναριογράφος – ΣκηνοθέτηςΘΕΜΑ:    Α. Ιστορία του κινηματογράφου                Β. Σενάριο                Γ. Συντελεστές μιας ταινίας
3.ΣΑΒΒΑΤΟ  7 & ΚΥΡΙΑΚΗ 8 
ΜΑΡΤΙΟΥΏρα, 18:00 – 22:00Ελεύθερη Συμμετοχή
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πάτσης Γεννάδιος Ηθοποιός ΘΕΜΑ: «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» 
4. ΔΕΥΤΕΡΑ  9 & ΤΡΙΤΗ 10    
ΜΑΡΤΙΟΥΏρα, 18:00 – 22:00Ελεύθερη Συμμετοχή
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μάτα Μάρρα: Καθηγήτρια κίνησης και σωματικού θεάτρουΘΕΜΑ: Εργαστήρι κίνησης Περνώντας μέσα απ’  τη σημαντικότητα.Μέθοδος για per former’s. 
Περνώντας από την ανάσα στην κραυγή  από τον χορό στην ακινησία, απ’ την ησυχία στην πολυμορφία, απ΄ τη ποίηση στην γλώσσα των χεριών, από το τραγούδι στην τελετουργία, απ’ την λέξη στην κίνηση,  από την μουσική στην αφήγηση, από τους μύθους στις  αληθινές μας  ιστορίες.Περνώντας μέσα από την σημαντικότητα.
5.ΤΕΤΑΡΤΗ  11 & ΠΕΜΠΤΗ 12                                        ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00Ελεύθερη ΣυμμετοχήΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ηθοποιός ΘΕΜΑ:  «ΔΟΚΙΜΗ ΟΘΕΛΛΟΣ»Μία εργασία στον ποιητικό λόγο με αφορμή το σαιξπηρικό κείμενο
ΣΗΜ: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μπορούν να τραγουδούν το παρακάτω τραγούδι:     https://www.youtube.com/watch?v=syojVLQ8rck και να γνωρίζουν απ’ έξω το παρακάτω ποίημα του Φ.Γ. Λόρκα “τραγούδι των σκούρων περιστεριών“. Επίσης, καλό θα ήταν να έχουν διαβάσει το κείμενο “Ο σχοινοβάτης” του Ζαν Ζενέ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 &  ΣΑΒΒΑΤΟ 14                       ΜΑΡΤΙΟΥ            Ώρα, 18:00 – 22:00Ελεύθερη ΣυμμετοχήΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΝΑ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗ Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος ΘΕΜΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί