Ανησυχία για πολλά νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε διάφορες περιοχές του νομού Ξάνθης καταγράφεται τις τελευταίες μέρες και προκαλεί μεγάλη κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων.

Καθημερινά καταγράφονται αρκετά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πρωτεύουσα και οικισμούς της ορεινής περιοχής, δηλαδή στις δύο περιοχές που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένες και είχαν τεθεί σε καραντίνα την περίοδο του lockdown.

Ως αποτέλεσμα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Δημάρχων με τους Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αποφασίστηκε η εκτακτη μετάβαση στην περιοχή από το μεσημέρι της Πέμπτης πολυμελούς κλιμακίου του ΕΟΔΥ και τουλάχιστον 15 κινητών μονάδων για τη διενέργεια μαζικών τεστ επί δύο μέρες.

Οι μονάδες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ξάνθης και των οικισμών που εμφανίζουν μεγάλη επιβάρυνση σε περιστατικά καθώς και σε άλλες περιοχές, όπου θα προσέρχεται για τεστ, όποιος το επιθυμεί, προκειμένου να υπάρξει ακριβής καταγραφή της κατάστασης. 

Εξαρχής ζητούσε μαζικά τεστ ο Ιατρικός Σύλλογος

Είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση υποτροπής της πανδημίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και προκαλεί ανησυχία σε πληθυσμό και αρμοδίους. Υπενθυμίζεται ότι ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος είχε κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη μαζικών τεστ στο γενικό πληθυσμό, στην έξαρση της πανδημίας και πριν την άρση του lockdown, προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση αλλά δεν είχε εισακουστεί.  Μέχρι σήμερα, μόνο στα δύο γηροκομεία που λειτουργούν και κάποιες μονάδες υψηλού κινδύνου έχουν γίνει μαζικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το tvxs.gr.

Συνολικά, τα κρούσματα αγγίζουν τα 85 και 8 θάνατοι έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.  Οι αρμόδιοι από την πλευρά τους επιχειρούν να καθησυχάσουν και σημειώνουν ότι τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά, προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική κατάσταση. 

Συνομιλία Μητσοτάκη -Σακελλαροπούλου για το θέμα

Η περίπτωση της περιοχής απασχόλησε και τη συνάντηση του πρωθυπουργιού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της Τετάρτης, μετά την επιστροφή της Προέδρου από περιοδεία στην περιοχή, από την οποία κατάγεται.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «η Θράκη, ειδικά η περιοχή της Ξάνθης έχει και την ιδιαιτερότητα να μας δίνει κάποια μικρά ενισχυμένα επιδημιολογικά φορτία και θα χρειαστεί μια ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, αλλά θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα, όπως νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπίσει συνολικά αποτελεσματικά τα ζητήματα της πανδημίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί