Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 17-Απρ-2019 23:18

    "Βαρίδι" ο κλάδος της υγείας για τη Wall Street

    "Βαρίδι" ο κλάδος της υγείας για τη Wall Street
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα. Το βλέμμα των επενδυτών στράφηκε και στην Beige Book της Fed σύμφωνα με την οποία οι περισσότερες από τις τράπεζες που απαρτίζουν το ομοσπονδιακό σύστημα της Federal Reserve κατέγραψαν επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας με ήπιο έως μέτριο ρυθμό στο διάστημα Μαρτίου-αρχές Απριλίου.  

    Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow υποχώρησε κατά 0,01% στις 26.449,54 μονάδες, ο S&P 500 επίσης σημείωσε πτώση κατά 0,24% στις 2.900,08 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 0,05% στις 7.996,08 μονάδες. 

    Ο κλάδος της υγείας είναι και αυτός ο οποίος σήμερα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση 2,9% σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση. Σε ετήσια βάση ο συγκεκριμένος κλάδος έχει υποχωρήσει κατά 0,9%. Χτες ο συγκεκριμένος κλάδος κινήθηκε πτωτικά κατά 2% πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 3 Ιανουαρίου. 

    H μετοχή της Morgan Stanley ενισχύθηκε κατά 2,68% καθώς τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα η τράπεζα τόνισε πως τα κέρδη υποχώρησαν στα 2,34 δισ. δολάρια ή 1,39 δολάρια ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο, από τα 2,58 δισ. δολάρια ή 1,45 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.  Τα έσοδα μειώθηκαν 7% στα 10,29 δισ. δολάρια, αλλά ήταν υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 9,88 δισ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 4% στα 1,01 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 974,6 εκατ. δολάρια.

    H μετοχή της Pepsi Co σημείωσε άνοδο 3,76% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στην εταιρεία, αυξήθηκαν στα 1,41 δισ. δολάρια ή 1 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο μέχρι τις 23 Μαρτίου, από τα 1,34 δισ. δολάρια ή 94 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

    Υποχώρησαν 20% τα κέρδη τριμήνου της Bank of New York Mellon, καθώς σημείωσαν πτώση τα έσοδα από τις προμήθειες. Η τράπεζα ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 910 εκατ. δολάρια ή 94 σεντς ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο, από τα 1,14 δισ. δολάρια ή 1,10 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

    Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι οι εισαγωγές. Το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 49,38 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 53,8 δισ. δολάρια.

    Επίσης τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2019, διατηρώντας το ρυθμό ανάπτυξης που είχε καταγράψει το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Τα στοιχεία πάντως ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ