Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 17-Μαϊ-2019 10:42

    Απώλειες στην Ευρώπη με το εμπόριο στο επίκεντρο

    Απώλειες στην Ευρώπη με το εμπόριο στο επίκεντρο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στην Ευρώπη καθώς η εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας εξακολουθεί να απασχολεί τους επενδυτές.

    Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,72%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,53% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,32%. 

    Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης ΙBEX 35 χάνει 0,46% και ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,29%. 

    Στις τελευταίες εξελίξεις η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε την Huawei από την αμερικανική αγορά. Εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι αντίθετο με την επιβολή μονομερών κυρώσεων από ξένες χώρες σε κινεζικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ κάλεσε την Ουάσινγκτον να αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών. 

    Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι θα προσθέτει την Huawei στη λίστα των οργανισμών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες "που είναι αντίθετες με τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα". Η Κίνα ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει έως και αυτή την ώρα αντίποινα για τους περιορισμούς στην Huawei.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε επίσης να να τερματίσει την προτιμησιακή μεταχείριση της Τουρκίας εντός των ορίων του προγράμματος που επέτρεπε ορισμένα τουρκικά προϊόντα να εισάγονται στη χώρα αδασμολόγητα.  Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή τη 17η Μαΐου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Στο μέτωπο του Brexit, οι συνομιλίες του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και του Εργατικού πρόκειται να κλείσουν χωρίς συμφωνία σύμφωνα με το BBC. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν περνούν τώρα στην επόμενη φάση κατά την οποία πρέπει να συμφωνήσουν στη πραγματοποίηση ψηφοφοριών στο κοινοβούλιο. 

    Στα εταιρικά νέα της ημέρα, η Compagnie Financiere Richemont ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της χρήσης που έληξε 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν λόγω έκτακτων κερδών. Ο ελβετικός όμιλος πολυτελών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρήση 2019 διαμορφώθηκαν στα 2,79 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 1,22 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 2,96 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

    Στις σημερινές ανακοινώσεις, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκαν χαμηλότερα τον Απρίλιο, με τη ζήτηση να προέρχεται κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 0,4% στην ΕΕ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,30 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων.
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ