Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 22-Μαϊ-2019 15:50

    Πτώση στα futures εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο

    Πτώση στα futures εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Υποχωρούν τα futures στη Wall Street εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο την ίδια ώρα που η πτώση των μετοχών της Qualcomm και των λιανοπωλητών επιβαρύνουν το κλίμα. 

    Συγκεκριμένα τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 0,42%, τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,43% και τα futures του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq επίσης κινούνται πτωτικά κατά 0,71%. 

    O εμπορικός πόλεμος καθώς και οι περιορισμοί στην Huawei οδήγησαν την Κίνα στο να επανεξετάσει συνολικά την οικονομική της σχέση με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της South China Morning Post.  Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έκθεση η Κίνα συνεχίζει ωστόσο να είναι ανοιχτή στην επανεκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων. 

    Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε πάντως σήμερα ότι το Πεκίνο θα πρέπει να συμφωνήσει με τις ΗΠΑ καθώς μια συμφωνία θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη την Κίνα. "Αυτό θα ενισχύσει την αξιοπιστία της Κίνας στο εμπόριο… και θα διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι μπορούν να επενδύσουν στην Κίνα και να περιμένουν δίκαιη μεταχείριση", ανέφερε ο Bullard στο πλαίσιο ομιλίας του στο Χονγκ Κονγκ.

    Η μετοχή της Qualcomm καταγράφει πτώση 11% στην προσυνεδρίαση της Wall Street αφού ο αμερικανός δικαστής αποφάνθηκε πως η εταιρεία παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο καταργώντας με αυτόν τον τρόπο παράνομα τον ανταγωνισμό στον χώρο των chip για κινητά τηλέφωνα. 

    Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, κατά 5,9% αυξήθηκαν τα κέρδη της Lowe’s Cos στο α΄ τρίμηνο, καθώς η εταιρεία εμφάνισε χαμηλότερες δαπάνες και φόρους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,22 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 1,33 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Κατά 7,7% ενισχύεται η μετοχή της Target Corp στις προσυνεδριακές συναλλαγές καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο μέχρι τις 4 Μαΐου, αυξήθηκαν στα 795 εκατ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή, από τα 718 εκατ. δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 15,9% στα 1,53 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,43 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ