Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 04-Ιουν-2019 09:39

    Απώλειες στην Ασία με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο

    Απώλειες στην Ασία με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν για άλλη μία ημέρα στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας. 

    Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 0,11% στις 20.388,50 ενώ ο Kospi ενισχύεται κατά 0,03% στις 2.068,32. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,80% στις 26.678 μονάδες και ο Shenzen χάνει 1,14%στις 8.756,04. 

    Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε απώλειες 0,68%, στις 10.429,12 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,19% στις 6.332,40. 

    Oι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας καθώς οι εντάσεις έχουν οξυνθεί από τότε που οι δύο χώρες αποφάσισαν τον Μάιο την επιβολή δασμών. "Δεν θα υπάρξει συμφωνία και θα πάει μακριά το θέμα και στο τέλος οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την επιβολή δασμών σε όσα εισαγόμενα προϊόντα δεν έχουν επιβληθεί έως και τώρα από την Κίνα", δήλωσε ο Rob Subbaraman, αναλυτής στη Nomura. 

    H προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Συγκεκριμένα στην Αυστραλία η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι μειώνει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,25%. Χτες επίσης, ο  πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε πως μία μείωση των επιτοκίων σύντομα είναι δικαιολογημένη λόγω των πιθανών επιπτώσεων των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων καθώς και του χαμηλού πληθωρισμού των ΗΠΑ. Tην Πέμπτη επίσης 6 Ιουνίου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΕΚΤ. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ