Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 16:49

    Ήπιες μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

    Ήπιες μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μεικτά πρόσημα σημειώνονται στη Wall Street σήμερα με τις ανησυχίες για το εμπόριο να επανέρχονται στο προσκήνιο.

    Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,01% στις 26.070 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,02% στις 2.886,71 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,13% στις 7.814,42 μονάδες. Υπενθυμίζεται πως χτες οι δείκτες στη Wall Street κινήθηκαν πτωτικά βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί των προηγούμενων ημερών. 

    Οι επενδυτές εστιάζουν στο εμπόριο μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι αυτός είναι που εμποδίζει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι το Πεκίνο να επιστρέψει στους όρους που είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα φέτος. 

    "Εγώ εμποδίζω αυτή την περίοδο την συμφωνία", δήλωσε ο Τραμπ από το Λευκό Οίκο λίγο πριν την αναχώρηση του για την Αϊόβα. "Και θα καταλήξουμε σε μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα ή δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία", πρόσθεσε.

    Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον έχουν υποβάλει δασμούς σε εκατομμύρια εισαγόμενα προϊόντα και των δύο χωρών από τις αρχές του 2018. 

    Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Tesla ενισχύεται μετά την διαβεβαίωση από τον Μusk πως η Tesla δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ζήτησης, παρότι σημείωσε πόσο δύσκολο είναι για μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία να είναι κερδοφόρα, ενώ μίλησε και για τα σχέδια της Tesla για την παραγωγή ελαφρών και μεσαίων φορτηγών αλλά και αυτόνομων οχημάτων.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε μόλις 0,1% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή ήταν η μικρότερη άνοδος από τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση η άνοδος των τιμών επιβράδυνε στο 1,8% από 2% τον προηγούμενο μήνα. Οι δομικές τιμές, που δεν περιλαμβάνουν τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκαν επίσης 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος επιβράδυνε στο 2% από 2,1%.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ