Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 17-Ιουν-2019 16:57

    Επιφυλακτικότητα στη Wall

    Επιφυλακτικότητα στη Wall
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα όπου περιμένουν να αντλήσουν νέα στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. 

    Η Fed θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα εν μέσω εντεινόμενων προσδοκιών ότι η κλιμακούμενη εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας θα υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια της προκειμένου να στηρίξει την οικονομική επέκταση. 

    Σε αυτό το πλαίσιο, οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powel την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναμένεται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των επενδυτών για στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό των πιθανών μειώσεων μέσα στο έτος. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Fed δήλωσε πρόσφατα ότι η κεντρική τράπεζα θα αναλάβει δράση για να διασφαλίσει ότι η αυξημένη αβεβαιότητα από τους γεωπολιτικούς κινδύνους δεν θα πλήξει την οικονομία.

    Δείκτες - Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 15,22 μονάδες (-0,06%) στις 26.073,12 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 3,70 μονάδες (0,13%) στις 2.890,81 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 44,05 μονάδες (-0,61%) στις 7.844,88 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Cisco Systems με κέρδη 1,02% στα 55,30 δολ. και ακολουθούν η Apple στα 194,49 δολ. με άνοδο 1,75 δολ. ή σε ποσοστό 0,91% και η Microsoft στα 133,66 δολ. με άνοδο 0,91%,

    Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Dow (-3,13%), η Walt Disney (-1,72%) και η United Technologies (-0,73%). 

    Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή της Νέας Υόρκης έδειξαν τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία της έρευνας. 

    Ειδικότερα,  ο μεταποιητικός δείκτης Empire State έχασε 26,4 μονάδες και κατρακύλησε στις -8,6 μονάδες τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 10 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Econoday.

    Μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας. Τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν σε αρνητικό έδαφος ήταν τον Οκτώβριο του 2016. 

    Από το μέτωπο της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας, ξεκινά σήμερα η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης στο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για την αύξηση των δασμών στο 2% σε κινεζικές εξαγωγές αξίας 300 δισ. δολ. που περιλαμβάνουν κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, μεταξύ άλλων. 

    Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος  υποβάθμισε εξάλλου τις προοπτικές για μία εμπορική συμφωνία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Ιαπωνία αργότερα αυτό τον μήνα, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

    "Νομίζω ότι το περισσότερο που θα έρθει από την G20 ενδεχομένως να είναι μια συμφωνία για την επανάληψη των συνομιλιών”, δήλωσε ο Ρος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή. "Σε προεδρικό επίπεδο δεν θα υπάρξουν συζητήσεις για τις λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί μια εμπορική συμφωνία. Το περισσότερο που μπορεί να επιτευχθεί είναι ένα νέο πλαίσιο για τις συζητήσεις και κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επανάληψη των τεχνικών συνομιλιών”. 
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ