Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 26-Ιουν-2019 10:36

    Ώθηση στις ευρωαγορές από την αισιοδοξία Mnuchin για το εμπόριο

    Ώθηση στις ευρωαγορές από την αισιοδοξία Mnuchin για το εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε ανοδικό έδαφος σκαρφάλωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin στο CNBC ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν σχεδόν καταλήξει σε εμπορική συμφωνία.

    "Είμαστε περίπου στο 90% της διαδρομής για μια συμφωνία και νομίζω πως υπάρχει δίοδος για να φτάσει στο 100%", δήλωσε στο CNBC.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συμφωνίες που έχουν μείνει στάσιμες, κατά την επικείμενη συνάντηση τους στο περιθώριο της G20 αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,2% στις 384,03 μονάδες.

    Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,6% στις 12.305,89 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,25% στις 5.528,62 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρότερα κέρδη 0,1% στις 7.432,07 μονάδες.

    Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%. 

    Οι αγορές είχαν ξεκινήσει με αρνητικό πρόσημο τις συναλλαγές ακολουθώντας τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία καθώς εξασθένισαν οι προσδοκίες για μία πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από την Federal Reserve μετά την ομιλία του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας χθες στη Νέα Υόρκη.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, μιλώντας σε εκδήλωση στο Council on Foreign Relations, υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν υποκύπτει σε "βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις", στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στον πρόεδρο Τραμπ οποίος έχει ζητήσει επανειλημμένα να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ