Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 27-Ιουν-2019 09:31

    Κέρδη στην Ασία, διατηρείται η αισιοδοξία για το εμπόριο

    Κέρδη στην Ασία, διατηρείται η αισιοδοξία για το εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη σε κλίμα αισιοδοξίας ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας θα σημειώσουν πρόοδο για την άρση του αδιεξόδου στις εμπορικές συνομιλίες, στη συνάντηση τους στο πλαίσιο της συνόδου της G-20 αυτό το σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία.

    Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ έχει καλλιεργήσει προσδοκίες στις αγορές για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών που παραμένουν παγωμένες από τον περασμένο Μάιο.

    Την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι "έχουμε διανύσει το 90% του δρόμου" για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η συνάντηση των δύο προέδρων θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

    Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε πάντως την απειλή του για επιπλέον δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολ. εάν δεν σημειωθεί πρόοδος με την Κίνα. "Η κινεζική οικονομία κατρακυλάει", δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business την Τετάρτη. "Θέλουν να κάνουν μια συμφωνία περισσότερα από μένα".

    Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 1% στις 21.338,17 μονάδες.

    Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται 0,8%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 1,2%.

    Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 1,1% και 0,6% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ