Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 20:12

    Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ανακωχή Τραμπ - Σι στο εμπόριο

    Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ανακωχή Τραμπ - Σι στο εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωαγορές μετά την συμφωνία των ηγετών των ΗΠΑ και της Κίνας να αποφύγουν την επιβολή και νέων δασμών το επόμενο διάστημα σε μία προσπάθεια να ξεπαγώσουν οι εμπορικές συνομιλίες.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,9%, περιορίζοντας τα αρχικά του κέρδη μετά τα αδύναμα στοιχεία των δεικτών PMI για την Ευρωζώνη.
    Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 1% στις 12.521,38 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 5,567,91 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1% στις 7.497,50 μονάδες.

    Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7%.

    Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο στη σύνοδο των ηγετών της G-20 στην Ιαπωνία επιβεβαίωσε τις θετικές προσδοκίες καθώς οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να μην δρομολογήσουν και νέους δασμούς τους επόμενους μήνες.

    Ο Αμερικανός ανακοίνωσε επίσης ότι θα ελαφρύνει τους περιορισμούς στον τεχνολογικό κολοσσό Huawei, επιτρέποντας σε αμερικανικές επιχειρήσεις να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην εταιρεία η οποία θα παραμείνει πάντως στη μαύρη λίστα.

    Οι αγορές αντέδρασαν έντονα ανοδικά, ωστόσο έχασαν ένα μέρος της ορμής τους μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Ιούνιο. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, γνώρισε επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας για έκτο διαδοχικό μήνα.

    Η ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας έδωσε πάντως ισχυρή ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές, με την STMicroelectronics και την Infineon να κερδίζουν πάνω από 4% και την AMS να ενισχύεται πάνω από 3%.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν παράλληλα τις εργασίες της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οι διαπραγματεύσεις για τις κορυφαίες θέσεις θα συνεχιστούν αύριο καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρά τις πολύωρες συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ