Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 21:09

    Πάνω από τα 1.400 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός, αναμένουν hints για τα επιτόκια οι επενδυτές

    Πάνω από τα 1.400 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός, αναμένουν hints για τα επιτόκια οι επενδυτές
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη για να ξεπεράσει τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του προέδρου της Fed, Jerome Powell ενώπιον του Κογκρέσου που ενδέχεται να προσφέρει ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες.

    Ο Powell σχολίασε τα πρόσφατα stress tests των τραπεζών σε συνέδριο στη Βοστόνη χωρίς να αναφερθεί στη νομισματική πολιτική, ωστόσο το βασικό event αυτής της εβδομάδας είναι η κατάθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές ενώπιον του Κογκρέσου που ξεκινά την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα η Fed θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

    Το guidance του Powell για τις μειώσεις των επιτοκίων "θα ορίσει την τάση στον χρυσό, το ασήμι και τον δείκτη δολαρίου για το υπόλοιπο του μήνα", σχολιάζει ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Insignia Consultants. Εάν ο Powell υιοθετήσει ένα μέσο μονοπάτι και αφήσει τα επιτόκια εξαρτώμενα από τα οικονομικά δεδομένα, "τότε ο χρυσός και το ασήμι θα σημειώσουν αρχικά ρευστοποιήσεις και στη συνέχεια θα ενισχυθούν".

    Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου, ενισχύθηκε κατά 50 σεντς ή κατά 0,04% στα 1.400,50 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας στο χαμηλό ημέρας φτάσει τα 1.387,50 δολ. ανά ουγγιά. Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 9,7 cents ή κατά 0,6% στα 15,147 δολ. ανά ουγγιά.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ