Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 17-Ιουλ-2019 09:39

    Απώλειες στην Ασία με το εμπόριο στο επίκεντρο

    Απώλειες στην Ασία με το εμπόριο στο επίκεντρο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτωτικά κινούνται οι περισσότερες αγορές στην ασία με την με την εμπορική διένεξη Κίνας – ΗΠΑ να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των επενδυτών. 

    Σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κινήθηκε πτωτικά κατά 0,30. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,33%, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,10% ενώ ο Shenzen κερδίζει 0,45%.  Ο νοτιοκορεάτικος KOSPI καταγράφει απώλειες 0,93%. 
    Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted υποχώρησε κατά 0,53% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,49%. 

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι την εμπορική συμφωνία επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν αν ήθελαν να προσθέσουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ύψους $325 δισ. Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν ενώ οι δύο χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει να μην εντείνουν τις εντάσεις εν μέσω επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. 

    Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν πως οι εξαγωγές, εκτός πετρελαίου, υποχώρησαν κατά 17,3% σεετήσια βάση ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν 9,9%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2013 όταν οι εξαγωγές τότε είχαν υποχωρήσει κατά 33,2%. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ