Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 30-Αυγ-2019 21:47

    Μηνιαία κέρδη 6% για τον χρυσό, "άλμα" 11% για το ασήμι

    Μηνιαία κέρδη 6% για τον χρυσό, "άλμα" 11% για το ασήμι
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή ο χρυσός, ολοκληρώνοντας πτωτικά και την εβδομάδα, ωστόσο σε μηνιαία βάση κατέγραψε σημαντικά κέρδη συνεχίζοντας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το ανοδικό σερί του.

    Το ράλι του πολύτιμου μετάλλου τον Αύγουστο τροφοδότησαν οι εντάσεις στο μέτωπο του εμπορίου, που ενέτειναν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ και Κίνας, ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά αξίας 75 δισ. δολαρίων και η άμεση απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, που ανήγγειλε την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα, έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ασφαλή asset.

    Ωστόσο, η υιοθέτηση αυτήν την εβδομάδα πιο ήπιων τόνων από το Πεκίνο σε ό,τι αφορά το εμπόριο, καθησύχασε εν μέρει τους επενδυτές, οδηγώντας τον χρυσό χαμηλότερα. Την αφορμή έδωσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου ότι πρέπει να αποφευχθεί η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, προσθέτοντας παράλληλα ότι το Πεκίνο "επιθυμεί να διαπραγματευτεί και να συνεργαστεί” με την Ουάσιγκτον για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών.

    Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο χρυσός υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε την Παρασκευή 7,50 δολάρια και έκλεισε 0,5% χαμηλότερα στα 1.529,40 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες 0,5% σε επίπεδο εβδομάδας. Ωστόσο, η έντονη μεταβλητότητα στο μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, χάρισε στον χρυσό σημαντικά μηνιαία κέρδη της τάξης του 6%.

    Την αναμφίβολα σημαντική άνοδο του χρυσού επισκίασε ωστόσο το εντυπωσιακό "άλμα” που κατέγραψε σε μηνιαία βάση το ασήμι. Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,9% σεντς ή 0,1% την Παρασκευή, στα 18,342 δολάρια η ουγγιά, ανεβάζοντας τα μηνιαία κέρδη του μετάλλον σχεδόν στο 11%.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα ενισχύθηκε σήμερα κατά 1,3% στα 931,70 δολάρια η ουγγιά, εμφανίζοντας μηνιαία άνοδο 6%, ενώ το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το παλλάδιο αναρριχήθηκε 4,6% υψηλότερα, στα 1.539,20 δολάρια η ουγγιά, με την μηνιαία επίδοσή του όμως να διαμορφώνεται μόλις στο +1%.

    Μοναδική "παραφωνία” μεταξύ των μετάλλων αποτέλεσε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να υποχωρεί την Παρασκευή κατά 1% στα 2,55115 δολάρια η λίβρα, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 4,8% για τον Αύγουστο.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ