Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 17-Σεπ-2019 19:48

    Απώλειες στις ευρωαγορές σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά το ιστορικό ράλι του πετρελαίου

    Απώλειες στις ευρωαγορές σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά το ιστορικό ράλι του πετρελαίου
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διακυμάνσεις των τιμών του αργού μετά την επίθεση στην "καρδιά" της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο που προκάλεσε την κατάρρευση της παραγωγής στο μισό και ένα ξέφρενο ράλι στις τιμές τη Δευτέρα.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,05% στις 389,33 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες του που νωρίτερα έφτασαν το 0,5%.

    Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρές απώλειες 0,06% στις 12.372,61 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε 0,2% στις 5.615,51 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε οριακές απώλειες 0,01% στις 7.320,40 μονάδες.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,5%.  

    Οι τιμές του πετρελαίου, μετά το ξέφρενο ράλι της Δευτέρας, ανέστρεψαν την πορεία τους, διολισθαίνοντας στο βαθύ κόκκινο μετά από δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να αποκατασταθεί πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο.

    Το Brent κατρακύλησε 4,70 δολ. ή 6,8% στα 64,31 δολ. το βαρέλι μετά το δημοσίευμα του Reuters. Τη Δευτέρα, το Brent είχε εκτιναχθεί 19,5%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία του.

    Η επενδυτική προσοχή στρέφεται σταδιακά στην αμερικανική Federal Reserve η οποία ολοκληρώνει αύριο την συνεδρίαση της. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει άλλη μία μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης μετά την προηγούμενη μείωση του Ιουλίου.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ