Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 14-Οκτ-2019 23:25

    Μικρές απώλειες η Wall καθώς επιστρέφει ο προβληματισμός για το εμπόριο

    Μικρές απώλειες η Wall καθώς επιστρέφει ο προβληματισμός για το εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τον ενθουσιασμό της Παρασκευής για την αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο διαδέχτηκε σήμερα ο προβληματισμός για το αν η συμφωνία… υφίσταται αλλά και η επιφυλακτικότητα για τα επόμενα βήματα στην πολύμηνη διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ΗΠΑ και Κίνα ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της συμφωνίας για το εμπόριο, για να διευκρινίσει με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter το σαββατοκύριακο ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

    Η αρχική συμφωνία αφορά την αγορά γεωργικών προϊόντων από την Κίνα και την αναστολή της αύξησης των δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος Τραμπ, η πρώτη φάση της συμφωνίας θα οριστικοποιηθεί σύντομα και οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας. Από την πλευρά της η Κίνα φέρεται να επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών τις επόμενες ημέρες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

    Παράλληλα, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες καθώς οι δύο πλευρές θα πρέπει να καλύψουν θέματα όπως οι κρατικές επιδοτήσεις και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας με ορατό τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της έντασης.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 29,23 μονάδες (-0,11%) και έκλεισε στις 26.787,36 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 8,39 μονάδες (-0,10%) στις 8.048,65 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 4,12 μονάδες (-0,14%) στις 2.966,15 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 10 υποχώρησαν και 19 σημείωσαν άνοδο  Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η 3M στα 160,51 δολ. με άνοδο 2,41 δολ. ή σε ποσοστό 1,52% και ακολούθησαν Nike με κέρδη 1,07% στα 94,88 δολ. και η Goldman Sachs Group με κέρδη 0,56% στα 205,82 δολ.

    Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα ήταν η Cisco Systems (-1,10%), η Walmart (-0,89%) και η Procter & Gamble (-0,86%).

    Στο μεταξύ, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα σήμερα το πρωί έδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αισθάνεται ολοένα και περισσότερο τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου.

    Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν 3,2% τον Σεπτέμβριο, με τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ να κατρακυλούν κατά 22%. Στο μεταξύ, οι εισαγωγές από ΗΠΑ υποχώρησαν για 11ο διαδοχικό μήνα.

    Συνολικά, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε στα 39,65 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο από 34,8 δισ. δολ. τον Αύγουστο, καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από τις εξαγωγές.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ