Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 08-Νοε-2019 10:26

    Επιφυλακτικότητα και απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

    Επιφυλακτικότητα και απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με μικρές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να άρουν τους δασμούς στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του πρώτου σκέλους της συμφωνίας.

    Μιλώντας στο Fox News, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα  με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση Τραμπ είναι διχασμένη όσον αφορά τα επόμενα βήματα, με το ζήτημα της ανάκλησης των δασμών να αντιμετωπίζει "άγρια εσωτερική αντιπολίτευση" εντός του Λευκού Οίκου.

    Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2% στις 405,79 μονάδες μετά το χθεσινό του κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2015, στις 406,55 μονάδες.

    Ο γερμανικός DAX χάνει 0,2% στις 13.268,46 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακές απώλειες 0,1% στις 5.885,94 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,3% στις 7.389,18 μονάδες.

    Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,2%.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν παράλληλα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία των γερμανικών εξαγωγών τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ειδικότερα, οι γερμανικές εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 1,5% τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,3%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% στις εξαγωγές. 

    Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας μείωση μόλις 0,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε σύγκριση με την πτώση του Σεπτεμβρίου κατά 3,2%. Οι αναλυτές περίμεναν τα στοιχεία να δείξουν πτώση 3,1%.

    Από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Allianz ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο και έδωσε ένα αισιόδοξο outlook για το επόμενο διάστημα.

    Από την πλευρά της, η Credit Agricole ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας ήταν ελαφρώς καλύτερα από τις προβλέψεις. Ο τίτλος της τράπεζας υποχωρεί 1,5%, ενώ νωρίτερα βρέθηκα να σημειώνει βουτιά άνω του 3%, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ