Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 08-Νοε-2019 17:04

    Wall: Επιφυλακτικές κινήσεις εν μέσω σύγχυσης για το εμπόριο

    Wall: Επιφυλακτικές κινήσεις εν μέσω σύγχυσης για το εμπόριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:10

    Συνεχίζονται οι επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα αντιφατικά μηνύματα σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας για την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών.

    Τη χθεσινή αισιοδοξία που πυροδότησε η ανακοίνωση από την πλευρά της Κίνας ότι Πεκίνο και Ουάσινγκτον συμφώνησαν στη σταδιακή κατάργηση των δασμών που έχουν επιβληθεί εκατέρωθεν όσο θα σημειώνεται πρόοδος στη συμφωνία, οδηγώντας σε νέα υψηλά τον Dow Jones και τον S&P 500, διαδέχεται σήμερα η αμφιβολία σχετικά με τον αν οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει τελικά στην άρση των εν λόγω δασμών.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, εντός της κυβέρνησης Τραμπ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κατάργηση των αμερικανικών δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, δήλωσε μάλιστα αργά την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη συμφωνία και η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο Τραμπ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

    Τα εν λόγω δημοσιεύματα έρχονται την ώρα που τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα για το εμπόριο ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Συγκεκριμένα, έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές τον Οκτώβριο υποχώρησαν μόλις κατά 0,9%, έναντι εκτιμήσεων για βουτιά 3,9%, με τις εξαγωγές να υποχωρούν κατά 6,4%, επίσης λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.

    Και ενώ τα παραπάνω, έχουν δημιουργήσει αρκετές αμφιβολίες όσον αφορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες των δύο χώρων, η αναφορά της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Fox Business News ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, εντείνει τη σύγχυση στην αγορά.

    Όπως τόνισε η Στέφανι Γκρίσαμ, θα μπορούσαν να αρθούν δασμοί εν μέσω μιας εμπορικής διευθέτησης ΗΠΑ-Κίνας εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για ένα τελικό σύμφωνο μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. "Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για κάποιου είδους συμφωνίας, και φαντάζομαι ότι εάν καταλήξουμε σε κάποια, τότε μπορούν να αρθούν κάποιοι δασμοί", δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Fox Business News.

    Εν τω μεταξύ, και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πίτερ Ναβάρο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να αναβάλει την επιβολή δασμών σε κάποια κινεζικά προϊόντα, κυρίως ηλεκτρονικά, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ για τις 15 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας όμως ότι η απόφαση αυτή εναπόκειται στον Αμερικανό πρόεδρο.

    Για να ακολουθήσει η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter, ότι δεν έχει συμφωνήσει ακόμη στην άρση των δασμών στα κινεζικά αγαθά, παρότι θα το επιθυμούσε το Πεκίνο.

    Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι δείκτες της Wall Street σημειώνουν μικρές μεταβολές. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% στις 27.631,54 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται πέρι των 3.085 μονάδων, παλεύοντας να διασφαλίσει το θετικό πρόσημο. Ο Nasdaq, μετά την υποχώρηση στην αρχή της συνεδρίασης, έχει γυρίσει ανοδικά και κινείται 0,24% υψηλότερα στις 8.454,42 μονάδες.

    Στο επιχειρηματικό ταμπλό, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη μετοχή της Walt Disney μετά την ανακοίνωση του κολοσσού της ψυχαγωγίας ότι τα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 1,05 δισ. ή 1,07 δολ. ανά μετοχή από 2,32 δισ. δολ. ή 1,55 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν 34% στα 19,1 δισ.

    Στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης ο τίτλος της Gap, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO Art Peck και παράλληλα προειδοποίησε ότι τα κέρδη της στο κλείσιμο της χρήσης θα πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν.

    Στα μάκρο της ημέρας, ελαφρά βελτίωση εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς ο σχετικός δείκτης του University of Michigan σκαρφάλωσε στις 95,7 μονάδες από 95,5 μονάδες τον Οκτώβριο.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 95 μονάδες.

    Όπως ανακοίνωσε το University of Michigan, ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στις 110,9 μονάδες τον Νοέμβριο από 113,2 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών ενισχύθηκε στις 85,9 μονάδες από 84,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ