Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 08-Νοε-2019 22:00

    "Βουτιά" 3,2% για τον χρυσό σε επίπεδο εβδομάδας

    "Βουτιά" 3,2% για τον χρυσό σε επίπεδο εβδομάδας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτωτικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο χρυσός, διευρύνοντας έτι περαιτέρω τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάιο του 2017 και να κλείσει σε χαμηλό τριών και πλέον μηνών.

    Σημειώνεται ότι το μέταλλο υφίσταται πιέσεις από την αρχή της εβδομάδας εν μέσω της επικρατούσας αισιοδοξίας για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τη χθεσινή μάλιστα ανακοίνωση από την μεριά του Πεκίνου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για σταδιακή άρση των δασμών που έχουν επιβληθεί εκατέρωθεν όσο σημειώνεται πρόοδος στην προσπάθεια επίλυσης των εμπορικών τους διαφορών, να οδηγεί τον χρυσό σε πτώση 1,8%.

    Η πτωτική αυτή πορεία συνεχίστηκε και σήμερα, αλλά με πιο αργό ρυθμό, καθώς η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter ότι δεν έχει συμφωνήσει ακόμη στην άρση των αμερικανικών δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά, ψαλίδισε την αισιοδοξία των επενδυτών για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες των δύο πλευρών, και φρενάρησε την υποχώρηση των τιμών του μετάλλου.

    Έτσι, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό στο Comex υποχώρησε και σήμερα, αλλά μόλις 0,2% ή 3,50 δολάρια, με την τιμή του μετάλλου να διαμορφώνεται στα 1.462,90 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Η σημερινή υποχώρησε διεύρυνε τις απώλειες του χρυσού σε εβδομαδιαία βάση στο 3,2%.

    Αντίστοιχη εικόνα εμφάνισε και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το ασήμι, που μετά τη χθεσινή "βουτιά” κατά 3,3%, κινήθηκε 0,5% χαμηλότερα σήμερα και έκλεισε στα 16,95 δολάρια, με την εβδομαδιαία πτώση του να φτάνει το 6,8%, η μεγαλύτερη από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου 2017.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χαλκό υποχώρησε κατά 1,7% στα 2,682 δολάρια η λίβρα, με την τιμή του μετάλλου όμως να τερματίζει την εβδομάδα 1,1% υψηλότερα.

    Σε ό,τι αφορά την πλατίνα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 2,3%, στα 893,10 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 6,4%.

    Τέλος, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το παλλάδιο, τερμάτισε στα 1.708,60 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 3,9% για την ημέρα και 4,2% σε επίπεδο εβδομάδας.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ