Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 15:33

    SοcGen: Εκτός βασικών δεικτών MSCI οι ελληνικές τράπεζες, είσοδος της Μυτιληναίος

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την αφαίρεση των τριών συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα από τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών καθώς και της Τιτάν και της Motor Oil,  "βλέπει" η Societe Generale κατά την αναθεώρηση των διεθνών δεικτών στις 12 Μαΐου. Παράλληλα εκτιμά πως θα υπάρξει και μία προσθήκη, αυτή της μετοχής της Μυτιληναίος.  

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οι λόγοι της πιθανής (low conviction) "εξόδου" των τριών συστημικών τραπεζών καθώς και της Titan είναι η μείωση που πιθανώς να υπάρξει στο βάρος της χώρας ή των σχετικών κλάδων στους δείκτες της MSCI. H αφαίρεση της Motor Oil εκτιμάται πως θα οφείλεται στην πτώση της κεφαλαιοποίησής της, ενώ το επίπεδο της κεφαλαιοποίησης της Μυτιληναίος είναι ο λόγος που πιθανώς θα την οδηγήσουν στην ένταξή της στους δείκτες.

    fb

    Οι εκροές

    Η SocGen εκτιμά ότι οι πιθανές εκροές στην Alpha Bank θα φτάσουν τα 44,01 εκατ, ευρώ ή τις 64,45 εκατ. μετοχές, στην Eurobank θα ανέλθουν στα 45,67 εκατ. δολάρια ή 120,44 εκατ. μετοχές, στην Εθνική Τράπεζα βλέπει εκροές 32,57 εκατ. δολαρίων ή 25,46 εκατ. μετοχών, για την Titan Cement οι εκροές θα είναι της τάξης των 25,95 εκατ. δολαρίων ή 1,91 εκατ. μετοχές και στην Motor Oil εκτιμά πως οι θα κι ηθούν στα 42,28 εκατ. δολαρίων ή 2,83 εκατ. μετοχές.

    Για τη μοναδική προσθήκη σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αυτή της  Μυτιληναίος η SocGen υπολογίζει ότι οι εισροές θα κινηθούν στα 33,3 εκατ. δολ. ή τις 4,59 εκατ. μετοχές.

    Η SocGen είχε προβλέψει σωστά το Νοέμβριο του 2018 την έξοδο των ελληνικών τραπεζών (εκτός Alpha Bank) από τους δείκτες MSCI προκαλώντας ισχυρές πιέσεις στην αγορά, πριν την επιστροφή τους πριν από ένα περίπου χρόνο. 

    Ελευθερία Κούρταλη
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ