Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Μαϊ-2020 10:26

    Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη - Πτώση άνω του 2% για την Ισπανία

    Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη - Πτώση άνω του 2% για την Ισπανία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:15

    Τα στοιχεία για τις ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων στη Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάρυναν το σημερινό κλίμα στις ευρωαγορές οι οποίες καταγράφουν αρνητική πορεία. 

    Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,43%, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,72% όπως επίσης και ο δείκτης του Λονδίνου κατά 0,46%. 

    Απώλειες σημειώνονται και στις αγορές του ευρωπαϊκού νότου. Πτώση 2,14% για τον δείκτη της Ισπανίας και 1,88% για τον δείκτη του Μιλάνου. 

    Ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων επιβατικών οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση "βυθίστηκε" κατά 76,3% τον Απρίλιο, λόγω της αναστολής λειτουργίας των περισσότερων αντιπροσωπειών εν μέσω των γενικευμένων lockdowns λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων την Τρίτη. Η πτώση αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τον τομέα της ζήτησης οχημάτων. Ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στην ΕΕ έφτασε τα 270.682, έναντι 1.143.046 τον Απρίλιο του 2019. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Ιταλία και στην Ισπανία, όπου οι νέες ταξινομήσεις υπέστησαν καθίζηση 97,6% και 96,5% αντίστοιχα σε ετήσια βάση τον Απρίλιο.

    Αρχικά οι αγορές σημείωναν άνοδο καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύθηκε χάρη στην άρση των περιορισμών σε όλο τον κόσμο αλλά και στη θετική εξέλιξη του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας Moderna. Συγκεκριμένα η Moderna ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι, μετά τη λήψη δύο δόσεων πειραματικού εμβολίου, και οι 45 συμμετέχοντες σε κλινική δοκιμή ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορονοϊού.

    Η θετική εξέλιξη της δοκιμής του εμβολίου της Moderna ώθησε, νωρίτερα, ανοδικά τους δείκτες στη Ασία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανέφερε, χτες, Δευτέρα ότι η χώρα του θα δαπανήσει συνολικό ποσό 2 δισ. δολ. μέσα σε δύο χρόνια για αρωγή προς άλλες χώρες προκειμένου αυτές να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

    Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα βάλει τέλος επ’ αόριστον στη χρηματοδότηση που χορηγούν οι ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ) και θα επανεξετάσει το εάν η χώρα του θα παραμείνει μέλος του ή όχι μέσα σε τριάντα ημέρες εάν δεν υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές σε αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι οικονομικές προσδοκίες βελτιώθηκαν ραγδαία στη Γερμανία τον Μάιο, με τον  σχετικό δείκτη να σημειώνει άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών Zew. Ο δείκτης τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, ωστόσο, συρρικνώθηκε στις -93,5 μονάδες από -91,5 μονάδες τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -88,0 μονάδες.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ