Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Μαϊ-2020 13:04

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανεβάζει την τιμή - στόχο η Piraeus Sec

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανεβάζει την τιμή - στόχο η Piraeus Sec
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Νέα υψηλότερη τιμή στόχο θέτει η Piraeus Securities για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Μαΐου αυξάνει την τιμή στόχο κατά 20% και συγκεκριμένα στα 12 ευρώ, από τα 10 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση "outperform". 

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει αποδεδειγμένα αμυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς ο κλάδος των ΑΠΕ δεν έχει επηρεαστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

    Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της TΕΡΝΑ Ενεργειακή θα φτάσει τα 1,9 GW μόλις το 2022, πολύ γρηγορότερα από τον προκαθορισμένο στόχο για 2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία έως το 2025. 

    Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία θα συνεχίσει να επιβραβεύει τους επενδυτές μέσω ενός συνδυασμού μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου. 

    Επιπλέον, σημειώνει πως η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται επί του παρόντος με έκπτωση 30% σε όρους 2020-2021 P / E.

    Σύμφωνα με την Piraeus Securities η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις μερισμάτων / απόδοσης κεφαλαίου το 2020 και το 2021 μεταξύ των ανταγωνιστών της. 

    Τέλος, επισημαίνει πως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αντιπροσωπεύει μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές για έναν επενδυτή που αναζητά μια εταιρεία ΑΠΕ με έδρα την Ευρώπη και έμφαση στα αιολικά πάρκα, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και τα αιολικά περιουσιακά στοιχεία. Η αποτίμησή μας με βάση το DCF συνεπάγεται τιμή στόχο στα 12 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αναμενόμενη απόδοση 48,2%.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ