Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 21:24

    Πτώση για τον χρυσό ο οποίος αντιδρά στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

    Πτώση για τον χρυσό ο οποίος αντιδρά στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πτώση σημείωσε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη -έχοντας ανακάμψει ωστόσο από τα χαμηλά ημέρας- καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα επιδεινώθηκαν μετά και την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι το Χονγκ Κονγκ δεν είναι πλέον αυτόνομο από την Κίνα.

    Η ανακοίνωση θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση Trump να ανακαλέσει το καθεστώς ειδικής μεταχείρισης για την οικονομία του Χονγκ Κονγκ, το οποίο εξαιρείται από τους δασμούς που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγές από την Κίνα.

    Ο Jeff Wright, εκτελεστικός πρόεδρος της GoldMinings, ανέμενε να δει επιστροφή του χρυσού στη προηγούμενη κατάσταση μετά την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Δήλωσε επίσης στο marketewatch ότι αναμένει περισσότερα αρνητικά οικονομικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες", γεγονός που θα ωθήσει την ζήτηση για το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του χρυσού. 

    Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου, υποχώρησε κατά 1,40 δολάρια ή 0,08% για να κλείσει στα 1.726,80 δολάρια ανά ουγγιά. Στη διάρκεια των συναλλαγών βρέθηκε να υποχωρεί στα 1.701,60 δολ. ανά ουγγιά.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ