Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 13-Αυγ-2020 16:00

    Μικρά κέρδη για τα futures της Wall μετά τα μάκρο από την αγορά εργασίας

    Μικρά κέρδη για τα futures της Wall μετά τα μάκρο από την αγορά εργασίας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με μικρά κέρδη κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street στο κλίμα επιφυλακτικότητας που διαμορφώνει το αδιέξοδο μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

    Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones προσθέτουν 9 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 2,40 μονάδες. Ισχυρότερα τα κέρδη για τα futures του Nasdaq που κερδίζουν 69 μονάδες.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να σημειώνουν πρόοδο τις τελευταίες ημέρες.

    Κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών πραγματοποίησαν και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει πρόοδος για την επίτευξη μιας συμφωνίας, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για το αδιέξοδο.

    Η κατάρρευση των συνομιλιών την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων για να επεκτείνει ορισμένα από τα μέτρα τόνωσης των οποίων η χρονική περίοδος έληξε. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή του Αμερικανού προέδρου αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρά νομοθετικά εμπόδια, με αρκετούς βουλευτές να επισημαίνουν ότι παραβιάζει το αμερικανικό σύνταγμα.

    Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν παράλληλα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αγορά εργασίας τα οποία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο του 1 εκατ. για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι ΗΠΑ ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης της πανδημίας.

    Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 963.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σήμερα. Τον περασμένο Μάρτιο οι αιτήσεις είχαν εκτιναχθεί κοντά στα 7 εκατ. καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις έκλειναν μαζικά εν μέσω των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας.

    Την ίδια στιγμή οι συνεχιζόμενες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 15,5 εκατ. μέγεθος υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ στις 6,6 εκατ. το 2009.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ