Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 11-Μαϊ-2019 08:22

    Η νέα Περιφέρεια Αττικής, σύμμαχος και συνοδοιπόρος των πολιτών

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Θοδωρή Γιάνναρου

    "Η μεγάλη μάχη για την πρώτη 'ανατροπή' πλησιάζει! Την 26η Μαΐου επιλέγουμε 'Όραμα', για μια Περιφέρεια Αττικής, σύμμαχο και συνοδοιπόρο των πολιτών! 

    -Με αποτελεσματική Υγεία 

    -Με ασφαλείς Γειτονιές

    -Με φιλικό στον πολίτη Περιβάλλον

    -Με νεές Θέσεις Εργασίας"

    Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια παρέα φίλων, από όλο το πολιτικό φάσμα, βγαίνει μπροστά για να δώσει απαντήσεις. Για να γίνει η δύναμη αλλαγής που χρειάζεται η Αττική μας. Συγκροτημένα, με σχέδιο και σκληρή δουλειά. Τώρα ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά! Για τον τόπο μας, τις ζωές μας και τα παιδιά μας.

    Οι βασικές προτεραιότητες και οι στόχοι που θέτουμε ως παράταξη είναι η αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η διασφάλιση της προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μέσα από 19 εμβληματικά έργα και παρεμβάσεις, η δημιουργία πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Αττικής, η επένδυση σε προγράμματα για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, καθώς και την προστασία και την προώθηση της υγείας.

    Τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα και το Μάτι, η θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα είναι πρόσφατα γεγονότα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ολιγωρίας. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν η Περιφέρεια Αττικής σημείωσε πολύ χαμηλά ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ, έχοντας δεσμεύσει μόλις 19 εκατ. για αντιπλημμυρικά λιγότερα δηλαδή απ’ ό,τι για αστικές αναπλάσεις βιτρίνας; Ως προς το σχέδιο, δε, της αντιπυρικής προστασίας για την Αττική, δεν υπάρχει τίποτα για να σχολιαστεί, μιας και τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα, έναν χρόνο μετά την εκατόμβη των νεκρών συμπολιτών μας στο Μάτι.

    Στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού "Νεα Αρχή για την Αττική” ανήκει η ανάδειξη της Αττικής σε 12μηνο τουριστικό προορισμό, αλλά και σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα γίνουν σε συνεργασία με τους δήμους και που θα είναι τα εξής:

    -Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

    -Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, για να μη θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.

    -Το ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, για να μη βιώσουμε ποτέ ξανά ένα νέο Μάτι.

    -Η ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής.

    -Η υλοποίηση προγράμματος ανάδειξης ποταμών και χειμάρρων της Αττικής, στη λογική του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού που δεν θέλουν τα ποτάμια σκεπασμένα με τσιμέντο.

    -Η ανάπτυξη των υποδομών, έτσι ώστε να παράγονται νέα προϊόντα στην Αττική και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    -Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων, βάσει των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Γαλάζιου Τουρισμού και της Κυκλικής Οικονομίας.

    -Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησής του.

    -Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.

    -Η αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής.

    -Η σύνδεση της περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

    -Η επέκταση και ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό Αθηνών– Λαμίας.

    -Η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική, με στόχο να πρασινίσουν ξανά οι ορεινοί όγκοι και οι αστικοί χώροι του Λεκανοπεδίου.

    -Η αναβάθμιση των λιμανιών Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.

    -Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.

    -Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

    -H αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με διεξαγωγή αγώνων και mega αθλητικών events.

    -Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας.

    -Η κατασκευή και λειτουργία ενός Νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

    -Η στήριξη με ουσιαστικά μέτρα όσων ασχολούνται στην Αττική, με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

    Προχωράμε μπροστά ακάθεκτοι και ασταμάτητοι. Εμπόδια είναι όλα εκείνα που βλέπεις, όταν παίρνεις τα μάτια σου απ’ τον στόχο... και εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο που εξαρχής θέσαμε και που έχουμε κλειδώσει στο "ραντάρ της θέλησης”. 

    Είναι απλά τα πράγματα, φίλες και φίλοι, αλλά είναι και θέμα κατανόησης κάποιων απλοϊκών εννοιών: Ένα όνειρο είναι μονάχα ένα όνειρο. Ένας στόχος είναι ένα όνειρο με σχέδιο και προθεσμίες.

    Το δικό μας όνειρο για την Περιφέρεια Αττικής καταλήγει σε στόχους, που είναι αδιαπραγμάτευτοι!

    *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, Μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής (Νότιος Τομέας), με τον Γιώργο Πατούλη - Νέα Αρχή

    email: theogiannaros@gmail.com, Twitter: @theogiannaros1, FaceBook: Theo Giannaros

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ