Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 08:52

    H νέα Chevrolet Corvette κόβει την ανάσα

    H νέα Chevrolet Corvette κόβει την ανάσα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Είναι αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες παρουσιάσεις για το 2019, τουλάχιστον στο στενό lobby των υπεραυτοκινήτων. Πρόκειται για τη νέα γενιά της Corvette, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Αυτή η ιδέα είχε τεθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες στο τραπέζι των συζητήσεων μα πλέον γίνεται και πράξη. Στο εμπρός και στο πίσω μέρος δύσκολα καταλαβαίνεις την διαφορά, μιας και το μοντέλο δεν αποκαλύπτει τον διαφορετικό του χαρακτήρα. Γνώριμες γραμμές από τις προηγούμενες γενιές σε πιο μοντέρνες εκδοχές.

    Εντυπωσιακή σχεδίαση

    Στο εμπρός μέρος τα επιθετικά φωτιστικά, συνδυάζονται με εντυπωσιακούς αεραγωγούς αλλά και ένα spoiler το κάτω μέρος. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τα γνώριμα διπλά τετραγωνισμένα φωτιστικά, ενώ οι εξατμίσεις είναι πλέον δυο διπλές και βρίσκονται στις δυο άκρες του προφυλακτήρα. Στην πλαϊνή όψη έχουν αλλάξει οι αναλογίες. Πλέον το τεράστιο καπό με την καμπίνα στο πίσω μέρος του αμαξώματος δεν υπάρχει. Η καμπίνα βρίσκεται πιο μπροστά ενώ ακριβώς πίσω από τις πίσω πόρτες ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί αεραγωγοί. Ακριβώς πίσω από τους επιβάτες βρίσκεται ο κινητήρας, ο οποίος φαίνεται μέσα από το γυάλινο πίσω καπό. Παρά την αλλαγή χαρακτήρα, το κομμάτι της οροφής που βρίσκεται πάνω από τους επιβάτες, παραμένει αφαιρούμενο. Συνοδεύεται από ένα νέο χώρο αποσκευών στο εμπρός μέρος, που χωράει μια βαλίτσα στο μέγεθος χειραποσκευής και ένα laptop! Μίας και το μοντέλο βρίσκεται πλέον πιο χαμηλά στο έδαφος, έχει σύστημα ανύψωσης της εμπρός ανάρτησης, που σηκώνει το εμπρός μέρος κατά 40 mm, σε 2,8 sec. και για ταχύτητες μέχρι 39 km/h. Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί και μέσω των συντεταγμένων του GPS!

    CorvetteΝέο εντυπωσιακό εσωτερικό

    Το εσωτερικό του μοντέλου, είναι βγαλμένο από παιδικό όνειρο. Ο οδηγός περισσότερο ίσως από κάθε άλλο μοντέλο παραγωγής "αγκαλιάζεται" από την καμπίνα. Είναι ο απόλυτος άρχοντας με την εικόνα να θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος. Μπροστά του έχει ένα τιμόνι με δυο ακτίνες, ενώ πίσω από αυτό βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12in. Το τιμόνι έχει και ένα μπουτόν, από το οποίο επιτρέπεται στους κατόχους να εξατομικεύσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται το ανανεωμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη υψηλής ευκρίνειας. Εντυπωσιακή είναι η σειρά διακοπτών στην δεξιά πλευρά της κονσόλας, που φτάνει μέχρι την βάση της.

    CorvetteΝέος κινητήρας

    Στο κέντρο του αμαξώματος, βρίσκεται ένας νέος V8 κινητήρας, με κυβισμό 6,2 lt. που αποδίδει 497 άλογα και 630 Nm ροπής. Με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance, η απόδοση ανεβαίνει στα 502 άλογα και στα 637 Nm ροπής. Το μοντέλο δεν θα διατίθεται πλέον με χειροκίνητο κιβώτιο και η μοναδική επιλογή θα είναι ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η Chevrolet είναι φειδωλή αναφορικά με τις επιδόσεις του μοντέλου, ωστόσο ανακοίνωσε ότι η κορυφαία έκδοση θα φτάνει τα 96 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

    Το μοντέλο θα μπει στην παραγωγή στο τέλος της χρονιάς και η τιμή του θα ξεκινά στην Αμερική από τα 60.000 δολάρια.

     

     

     

     

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:08 24/04

    Δείτε τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στην κινέζικη αγορά θα παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα τους -ειδικά τα ηλεκτρικά- στην έκθεση αυτοκινήτων του Πεκίνου που θα ανοίξει τις...

    15:32 24/04

    Στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Performance: Η τιμή της τετρακίνητης ηλεκτρικής μπερλίνας των 510 ίππων

    Το Tesla Model 3 Performance παρουσιάστηκε ως ένα πακέτο άξιο να μπει σε οποιαδήποτε μάχη ιπποδύναμης και αρκετά προσιτό αν αναλογιστούμε τα χαρακτηριστικά του.

    13:19 24/04

    Πωλήσεις αυτοκινήτων: Μερίδιο ρεκόρ για κινεζικές φίρμες στην Ευρώπη

    Μερίδιο αγοράς που δεν είχαν πιάσει ποτέ ξανά πριν κατάφεραν να σημειώσουν οι κινεζικές φίρμες στην Ευρώπη. Ποιοι ήταν οι κερδισμένοι και ποιοι σημείωσαν απώλειες.

    12:10 24/04

    Mercedes G 580: Αυτή είναι η ηλεκτρική G-Class των 580 ίππων

    Πλέον δεν ονομάζεται EQG αλλά G 580, έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, τέσσερα κιβώτια ταχυτήτων και ισχύ 580 ίππων. Ναι, ακόμα και η G-Class πέρασε στην ηλεκτρική εποχή και φαίνεται υπέροχη.

    11:29 24/04

    Αποκαλύφθηκε το νέo Opel Grandland-όλες οι πληροφορίες (video)

    H Opel διανύει τον μήνα των SUV, καθώς λίγες μόλις μέρες μετά το νέο Frontera, αποκαλύπτει και το νέο Grandland.

    17:11 23/04

    Αποκαλύφθηκε το νέο Smart Concept #5-οι πρώτες εικόνες

    To Smart Concept #5 είναι η πρώτη επαφή της φίρμας με την κατηγορία των SUV και παρουσιάζεται επισήμως στην έκθεση του Πεκίνου, όπου θα κυκλοφορήσει αργότερα.

    15:50 23/04

    Ο Σάκης Ρουβάς έχει νέο αυτοκίνητο και είναι αγροτικό (video)

    Πιθανόν να φαντάζεσαι ότι ο Σάκης Ρουβάς μόλις πήρε κάποιο supercar. Όμως δεν είναι έτσι γιατί ο Σάκης είναι και λίγο αγρότης.

    14:36 23/04

    H GTS ολοκληρώνει τη γκάμα της νέας Porsche Cayenne

    Πιο σπορ εμφάνιση, αυξημένη απόδοση κατά 40 ίππους και μια οδηγοκεντρική ρύθμιση ανάρτησης, κάνουν την GTS μια από τις πιο ελκυστικές Cayenne που μπορείς να αποκτήσεις.

    13:27 23/04

    O CEO της Xiaomi προτείνει άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του SU7

    Και όμως, ο Lei Jun ιδρυτής και CEO της Xiaomi προτείνει σε αυτούς που βιάζονται άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του ανάρπαστου Xiaomi SU7. Και τα τρία που προτείνει είναι -όπως και το SU7-...

    12:12 23/04

    Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV: ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης

    Ξέρεις από SDV; Ακόμα ένας όρος μπήκε στο αυτοκινητικό λεξικό και το σίγουρο είναι ότι δεν μένει μια θεωρία. Πλέον όποια εταιρεία δεν έχει και δεν εξελίσσει SDV είναι καταδικασμένη.

    11:23 23/04

    Smart: Θα παρουσιάσει νέο μοντέλο στο Πεκίνο-οι πρώτες πληροφορίες

    Η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου πλησιάζει και μόλις μάθαμε ότι η Smart ετοιμάζεται για να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες.

    17:42 22/04

    BYD εναντίον Tesla: Ποια έχει μεγαλύτερο κέρδος ανά αυτοκίνητο

    Ανεξάρτητα με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων που έχουν οι δύο κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως αξίζει να δούμε και τα επίπεδα κέρδους των Tesla και BYD.

    16:14 22/04

    Ελλάδα: Τι ισχύει για την μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλοία

    Η εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκαθαρίζει θέμα για την μεταφορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλοία καθώς και αυτοκινήτων plug-in Hybrid, με υγραέριο

    15:14 22/04

    Πρεμιέρα της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance-η ταχύτερη όλων των εποχών

    Πρόκειται για την πρώτη plug-in υβριδική Mercedes-AMG και την ταχύτερη όλων των εποχών με 0-100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα.

    13:16 22/04

    Αυτά είναι όλα τα σχέδια των Κινέζων για παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη

    Η Ευρώπη βρίσκεται σε κόντρα με την Κίνα στο θέμα των αυτοκινήτων και η κινεζική πλευρά προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε να γλιτώσει από τους δασμούς που ετοιμάζει η ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν πολλά...

    12:07 22/04

    Νότια Κορέα: Ο απίστευτος λόγος πτώσης πωλήσεων των πολυτελών μοντέλων

    Ένας νέος ιδιότυπος νόμος στην Νότια Κορεά οδηγεί τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων τους σε δραματική πτώση.